Toggle Nav
Kantoorbezoek is momenteel beperkt mogelijk.

1 troy ounce zilver Maple Leaf munt 2020

Onze biedprijs: € 23,30
Deze biedprijs geldt alleen voor de 2020 variant

Zilveren Maple Leaf 2020 munten zijn geslagen in 99,99% puur zilver. Deze zilveren munt wordt uitgegeven door het officiële munthuis uit Canada, namelijk de Royal Canadian Mint.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens 1 troy ounce zilver Maple Leaf munt 2020

De zilveren Maple Leaf 2020 munten worden uitgegeven door de Royal Canadian Mint, die de puurheid van deze zilveren munten garandeerd. Sinds 1988 worden deze munten geslagen en samen met de Silver Eagle munten zijn dit de meest bekende zilveren munten. De munten worden geslagen in het gewicht van 1 troy ounce dat overeenkomt met 31,103 gram en deze munten bevatten 99,99% puur zilver.

Het design van de munt: Voorzijde: Het nationale symbool van Canada; een esdoornblad, met de tekst Canada Fine Silver 1 oz Argent Pur Achterzijde: Afbeelding van Queen Elizabeth II met de test "5 Dollars", het desbetreffende jaartal en de tekst Elizabeth II. Er zijn verschillende beeltenissen van Queen Elizabeth II, in totaal zijn er drie varianten. Tevens zijn de Maple Leaf munten van recente jaargangen voorzien van een veiligheidskenmerk. Wij maken bij de inkoop van de zilveren Maple Leaf munten geen onderscheid tussen  deze varianten.

Er speelt wel verzamelwaarde mee bij de zilveren Maple Leaf munten met een zogenaamde Privy Marky. Hierbij zijn er speciale beeltenissen toegevoegd op de munt, bijvoorbeeld van een bepaald sterrenbeeld of van een evenement.

Alle Maple Leaf munten zijn uitgegeven door de Royal Canadian Mint. Dit is het Koninklijke munthuis en de munten dragen dan ook de status van wettig betaalmiddel. Elke munt weegt 31,103 gram per stuk en wordt verhandeld voor de zilverwaarde.

Specificaties

Specificaties
Biedgarantie:biedprijs afhankelijk van marktomstandigheden
Land van herkomst:Canada
Materiaal:Zilver
Gehalte:99,99%
Gewicht:1 troy ounce