Zoeken
Gouden 10 dollar Liberty Head munt Gouden 10 dollar Liberty Head munt

Gouden 10 dollar Liberty Head munt

15,05 gram


Onze biedprijs: € 941,00

Deze munt bestaat voor 90% uit puur goud. Dit staat gelijk aan een netto goudwaarde van 15,05 gram. De afbeelding hiernaast is als voorbeeld. Er zijn meerdere jaartallen van deze munt. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op.

  • Gegarandeerde afname Gegarandeerde afname
  • Veilig en betrouwbaar Veilig en betrouwbaar
  • Binnen 48 uur uitbetaald Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens

10 Dollar American Eagle - Liberty head

Deze 10 Dollar Liberty Head munt is onderdeel van de American Eagle serie. Deze gouden munt weegt 16,718 gram en is geslagen in 90% puur goud.

De munten zijn geslagen door US Mint op verschillende plaatsen. Namelijk: Philadelphia, New Orleans, San Francisco, Carson City en Denver. Het aantal geslagen munten verschilt per jaartal. De munten hebben een diameter van 27 mm en bestaan voor 15,05 gram uit puur goud.

Het design van de munt is ontworpen door Christian Gobrecht in 1838. Vanaf 1838 is de munt continu geslagen tot 1907.

Design American Eagle 10 dollar Liberty Head

Op de voorzijde van de munt is Lady Liberty weergegeven die naar links kijk en een kroontje draagt. Op het kroontje staat het woord LIBERTY geschreven, wat vrijheid betekend. Boven de afbeelding staan 13 sterren, die de oorspronkelijke staten van Amerika vertegenwoordigen.

De achterzijde van de munt staat een adelaar met wijdverspreide vleugels met een olijftak in de ene klauw en pijlen in de ander. Op de buitenomtrek boven de adelaar is de tekst UNITED STATES OF AMERICA geschreven. Onder de adelaar staat TEN. De munttekens van de Mints waar ze geslagen staan: New Orleans (O), San Francisco (S), Carson City (CC), of Denver (D) staan aan de onderkant van de afbeelding van de adelaar. De munten die in Philadelphia zijn geslagen dragen geen munttekens.


Specificaties

Biedgarantie: 90% van de actuele goudprijs
Land van herkomst: Verenigde Staten
Materiaal: Goud
Gehalte: 90%
Leverancier: US Mint


Verkoop uw Gouden 10 dollar Liberty Head munt in 4 simpele stappen

Selecteer uw producten 1. Verkoop uw product U kunt de Gouden 10 dollar Liberty Head munt toevoegen aan uw verkoopmand door op de ‘Verkoop dit product’ te klikken
Kies afwikkelmethode 2. Kies afwikkelmethode Kies uit zelf afleveren, verzekerd versturen per post of het laten ophalen
Wij taxeren en controleren 3. Wij taxeren en controleren Uw Gouden 10 dollar Liberty Head munt wordt getoetst en gecontroleerd op gewicht en echtheid
Uitbetaling binnen 24 uur 4. Uitbetaling binnen 24 uur We betalen het bedrag doorgaans binnen 24 uur na controle. Per bank, of contant
  • Vinkje Klantenbeoordeling: 9,8 / 10