Toggle Nav

American Eagle 10 dollar Liberty Head

Onze biedprijs: € 783,00

Deze munt bestaat voor 90% uit puur goud. Dit staat gelijk aan een netto goudwaarde van 15,05 gram. De afbeelding hiernaast is als voorbeeld. Er zijn meerdere jaartallen van deze munt. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens American Eagle 10 dollar Liberty Head

10 Dollar American Eagle - Liberty head

Deze 10 Dollar Liberty Head munt is onderdeel van de American Eagle serie. Deze gouden munt weegt 16,718 gram en is geslagen in 90% puur goud.

De munten zijn geslagen door US Mint op verschillende plaatsen. Namelijk: Philadelphia, New Orleans, San Francisco, Carson City en Denver. Het aantal geslagen munten verschilt per jaartal. De munten hebben een diameter van 27 mm en bestaan voor 15,05 gram uit puur goud.

Het design van de munt is ontworpen door Christian Gobrecht in 1838. Vanaf 1838 is de munt continu geslagen tot 1907.

Design American Eagle 10 dollar Liberty Head

Op de voorzijde van de munt is Lady Liberty weergegeven die naar links kijk en een kroontje draagt. Op het kroontje staat het woord ‘’LIBERTY’ geschreven, wat vrijheid betekend. Boven de afbeelding staan 13 sterren, die de oorspronkelijke staten van Amerika vertegenwoordigen.

De achterzijde van de munt staat een adelaar met wijdverspreide vleugels met een olijftak in de ene klauw en pijlen in de ander. Op de buitenomtrek boven de adelaar is de tekst‘’UNITED STATES OF AMERICA’’ geschreven. Onder de adelaar staat ‘’TEN D.’’ De munttekens van de Mints waar ze geslagen staan: New Orleans (O), San Francisco (S), Carson City (CC), of Denver (D) staan aan de onderkant van de afbeelding van de adelaar. De munten die in Philadelphia zijn geslagen dragen geen munttekens.

Specificaties

Specificaties
Biedgarantie: 90% van de actuele goudprijs
Land van herkomst: Verenigde Staten
Materiaal: Goud