Toggle Nav

Gouden munt 10 Dollar Indian Head

Onze biedprijs: € 790,00
Deze munt bestaat voor 90% uit puur goud. Dit staat gelijk aan een netto goudwaarde van 15,05 gram. De afbeelding hiernaast is als voorbeeld. Er zijn meerdere jaartallen van deze munt. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens Gouden munt 10 Dollar Indian Head

Gouden munt 10 Dollar Indian Head uit Amerika. Deze munt bevat 90% puur goud, wat gelijk staat aan een netto goudgehalte van 0,4839 troy ounce (15,05 gram). De munten zijn geslagen van 1907 t/m 1933.

Geschiedenis 10 Dollar Indian Head uit Amerika

De United States Indian Head $10 munt is ontstaan nadat President Roosevelt Augustus Sian-Gaudens de opdracht gaf om nieuwe munten te ontwerpen. De beeldhouwer heeft vervolgens twee verschillende ontwerpen laten maken: de 'Double Eagle' en de 'Indian Head'. De 10 dollar Indian head wordt ook wel de 'Golden Eagle' genoemd.

Ontwerp munt

De munten van voor 1908 (en enkele exemplaren die in dit jaartal geslagen zijn) hebben geen: ''In God We Trust'' motto op de linkerkeerzijde. De munten die daarna geslagen werden, hebben dit wel.

De voorzijde is voorzien van een permanente adelaar op een bos van pijlen, links ervan heeft de adelaar een olijftak in zijn klauwen. Boven de vogel staan de woorden: ''Unites States Of America''. Rechts van de adelaar staan de woorden: ''e pluribus unum'', dit betekend: ''uit velen één". Onder de vogel is de nominale waarde van de munt ''10 dollar'' zichtbaar.

De keerzijde is voorzien van het hoofd van een Indiaan, de man draagt een hoofdtooi naar links. In de hoofdtooi staat het woord ''Liberty''. Op dezelfde zijde staat ook het jaartal waarin de munt is geslagen. De dertien sterren die om de indiaan heen staan vertegenwoordigen volgens verschillende bronnen de dertien kolonies van de United States.

Specificaties

Specificaties
Biedgarantie: 90% van de actuele goudprijs
Land van herkomst: Verenigde Staten
Materiaal: Goud