Toggle Nav
Het is tijdelijk niet mogelijk om uw pakket te laten ophalen door onze vervoerder. We streven ernaar dit in juli weer mogelijk te maken.

Hoe werkt verkoop oud goud

U kunt via onze website een aanvraag indienen of ons een e-mail sturen. Wij sturen u vervolgens een bericht met alle informatie die nodig is om uw sieraden te verkopen. Wij hebben informatie nodig als: om wat voor sieraden het gaat (bijvoorbeeld ringen, een ketting of andere objecten), het gewicht, goudgehalte en het aantal objecten. U kunt vervolgens de producten bij ons op kantoor afleveren (op afspraak) of naar ons opsturen, waarna wij de producten laten taxeren bij Waarborg Holland. Zij controleren de opgegeven aantallen, waarna alle sieraden per stuk worden getaxeerd.

Het taxatierapport ontvangt u vervolgens van ons. Hierin staat aangegeven wat het gewicht en het gehalte is van uw sieraden. Er staat ook aangegeven hoeveel gram goud in totaal per gehalte getaxeerd is. Aan de hand van dit taxatierapport doenwij u een inkoopvoorstel. Dit is een offerte waarop u terug ziet wat wij betalen voor uw goud. Wij betalen u 90% van de actuele goudprijs op dat moment.

Na uw akkoord staat het bedrag binnen 48 uur op uw bankrekening!

 

Stap voor stap

 

Voorbereiding

Wij adviseren u om eerst op een keukenweegschaal vast te stellen wat het gewicht is van het goud dat u wilt verkopen. U kunt vaak zelf al een inschatting doen van de waarde die u ontvangt, aan de hand van de keurtekens die in de meeste sieraden voorkomen. Aan de hand van de tabel met goudgehaltes weet u wat u ongeveer mag verwachten.

Goudgehaltes

Goudprijs per kg: €49083.75

Karaat Goud gehalte Waarde (per gram) U ontvangt
8 33.33% €16.36 €14.72
14 58.33% €28.63 €25.77
18 75.00% €36.81 €33.13
22 91.67% €45.00 €40.50
24 100.00% €49.08 €44.18

Goudprijs Calculator
Aantal Karaat:
Aantal gram goud:
U ontvangt: €0.00

Wij kopen oud goud vanaf 50 gram in.

Nadat u de aanvraag heeft ingediend kunt u het goud opsturen naar ons of komen afleveren, waarna wij het bij Waarborg Holland leveren. Het is mogelijk om gebruik te maken van onze koerier ophaaldienst. Hiermee is het transport volledig verzekerd.

 

Verzending

U dient uw gouden sieraden goed te verpakken en klaar te maken voor verzending. U kunt gebruiken maken van een bubbeltjesfolie enveloppe en/of een stevige verzenddoos waarin de sieraden zijn verpakt. Zorg ervoor dat het pakket niet rammelt en dat je niet kunt zien wat de inhoud van het pakket is.

Vervolgens kunt u inplannen wanneer de koerier het pakket bij u ophaalt. Dit is mogelijk op dinsdag tot en met zaterdag. De koerier heeft een adressticker mee en zorgt ervoor dat de eerstvolgende werkdag het pakket wordt afgeleverd bij ons kantoor.  De verzending is volledig verzekerd.

 

Ontvangst van uw pakket bij Waarborg Holland

Alle pakketten die binnenkomen worden onder cameratoezicht uitgepakt. Er wordt gecontroleerd wie de afzender is en of de inhoud van het pakket overeenkomt met uw aanvraag. Het is aan te raden om bij uw aanvraag dan ook aan te geven om hoeveel individuele objecten het precies gaat, zodat vast te stellen is dat uw zending compleet arriveert. Bij mankementen of afwijkingen wordt er contact met u opgenomen alvorens aan de taxatie wordt begonnen.

U ontvangt van ons een e-mail ter bevestiging zodra de zending in goede orde is ontvangen en binnen enkele dagen zal de taxatie worden uitgevoerd.

 

Taxatie van uw sieraden

De taxatie van uw sieraden wordt gedaan door de experts van Waarborg Holland. Op het taxatierapport, wat u per e-mail zult ontvangen, staat precies aangegeven wat de bevindingen zijn en wat het gewicht en gehalte van de sieraden betreft. De expertiserapporten zijn ondertekend en voorzien van een bedrijfsstempel van Waarborg Holland. Ook als u elders uw sieraden nog zou willen aanbieden kunt u dit document gebruiken om aan te tonen wat het gewicht en gehalte is van uw goud.

 

Inkoopvoorstel en uitbetaling

Zodra het taxatierapport is opgesteld zult u ook direct ons inkoopvoorstel ontvangen. In ons voorstel is duidelijk aangegeven om welk gehalte goud het gaat en wat de huidige goudkoers is. U kunt aan de hand van het taxatierapport ook controleren dat wij de juiste gewichten en gehaltes aanhouden. We doen u een voorstel wat overeenkomt met 90% van de actuele goudwaarde van uw sieraden. Gaat u akkoord met ons bod, dan wordt het bedrag vervolgens per bank voldaan. Wij zorgen ervoor dat het bedrag binnen 48 uur op uw rekening is bijgeschreven. Gaat u niet akkoord met ons bod, dan kunt u ervoor kiezen om de sieraden retour te sturen.

 

Kosten

U dient rekening te houden met de volgende kosten die in rekening worden gebracht:

Kosten die van toepassing zijn Als u akkoord gaat met ons bod Als u niet akkoord gaat met ons bod
Taxatiekosten EUR 0 (taxatie op onze kosten) EUR 25
Verzendkosten EUR 25 EUR 25
Retourkosten Niet van toepassing EUR 25
Totale kosten EUR 25 EUR 75


Toelichting: de verzendkosten worden in eerste instantie ingehouden op het bedrag dat we aan u voldoen, indien u akkoord gaat met ons bod. Indien u niet akkoord gaat met ons bod dan dienen we het goud retour te sturen en dan rekenen we daarvoor tevens verzendkosten. De kosten voor de taxatie van de Waarborg worden doorgaans door ons voldaan en worden aan u doorberekend als u niet akkoord gaat met ons bod. Feitelijk kunt u dus voor EUR 75 uw sieraden laten taxeren bij de Waarborg. Als u goud aan ons verkoopt ontvangt u 90% van de goudwaarde minus EUR 25 verzendkosten. Zijn hier nog vragen over? Neem dan telefonisch contact met ons op: 035 20 313 80