Toggle Nav

Hoe werkt verkoop oud goud

Stap voor stap

Voorbereiding

Wij adviseren u om eerst op een keukenweegschaal vast te stellen wat het gewicht is van het goud dat u wilt verkopen. U kunt vaak zelf al een inschatting doen van de waarde die u ontvangt, aan de hand van de keurtekens die in de meeste sieraden voorkomen. Aan de hand van de tabel met goudgehaltes weet u wat u ongeveer mag verwachten.

Goudgehaltes

Goudprijs per kg: €58304.38

Karaat Goud gehalte Waarde (per gram) U ontvangt
8 33.33% €19.43 €17.49
14 58.33% €34.01 €30.61
18 75.00% €43.73 €39.36
22 91.67% €53.45 €48.10
24 100.00% €58.30 €52.47

Goudprijs Calculator
Aantal Karaat:
Aantal gram goud:
U ontvangt: €0.00

Wij kopen oud goud vanaf 50 gram in.

 

Aanvraag indienen

U kunt via onze website een aanvraag indienen of ons een e-mail sturen. Wij sturen u vervolgens een bericht met alle informatie die nodig is om uw sieraden te verkopen. Wij hebben informatie nodig als: om wat voor sieraden het gaat (bijvoorbeeld ringen, een ketting of andere objecten), het gewicht, goudgehalte en het aantal objecten. Gebaseerd op uw aanvraag informeren wij of taxatie zinvol is. U kunt vervolgens de producten bij ons op kantoor afleveren (op afspraak) of naar ons opsturen waarvoor wij u een verzendlabel toesturen. De producten gaan dan naar Waarborg Holland. Zij controleren de opgegeven aantallen, waarna alle sieraden per stuk worden getaxeerd.

 

Verzending

U dient uw gouden sieraden goed te verpakken en klaar te maken voor verzending. Wij melden de sieraden aan bij de Waarborg en u ontvangt van ons een referentienummer. U verpakt uw sieraden in een enveloppe waarop u het referentienummer schrijft. De enveloppe verpakt u vervolgens in een stevige verzenddoos. Zorg ervoor dat het pakket niet rammelt en dat je niet kunt zien wat de inhoud van het pakket is.

U ontvangt van ons een verzendlabel welke u op het pakket plakt. Vervolgens kunt u het pakket afgeven bij een servicepunt, waar u niet meer voor de verzending hoeft te betalen.

 

Ontvangst van uw pakket bij Waarborg Holland

Alle pakketten die binnenkomen worden onder cameratoezicht uitgepakt. Er wordt gecontroleerd wie de afzender is (op basis van het referentienummer) en of de inhoud van het pakket overeenkomt met uw aanvraag. Het is aan te raden om bij uw aanvraag dan ook aan te geven om hoeveel individuele objecten het precies gaat, zodat vast te stellen is dat uw zending compleet arriveert. Bij mankementen of afwijkingen wordt er contact met ons opgenomen alvorens aan de taxatie wordt begonnen.

 

Taxatie van uw sieraden

De taxatie van uw sieraden wordt gedaan door de experts van Waarborg Holland. Wij krijgen een terugkoppeling van de Waarborg met wat de bevindingen zijn en wat het gewicht en gehalte van de sieraden betreft. Daarop kunnen wij u informeren over de taxatie van uw sieraden, aan de hand waarvan wij een inkoopvoorstel doen.

 

Inkoopvoorstel en uitbetaling

Zodra het taxatierapport is opgesteld zult u direct ons inkoopvoorstel ontvangen. In ons voorstel is duidelijk aangegeven om welk gehalte goud het gaat en wat de huidige goudkoers is. We doen u een voorstel wat overeenkomt met 90% van de actuele goudwaarde van uw sieraden. Gaat u akkoord met ons bod, dan wordt het bedrag vervolgens per bank voldaan. Wij zorgen ervoor dat het bedrag binnen 48 uur op uw rekening is bijgeschreven. Gaat u niet akkoord met ons bod, dan kunt u ervoor kiezen om de sieraden retour te sturen na betaling van de test- en verzendkosten.

 

Kosten

U dient rekening te houden met de volgende kosten die in rekening worden gebracht:

Kosten die van toepassing zijn Als u akkoord gaat met ons bod Als u niet akkoord gaat met ons bod
Taxatiekosten EUR 0 (taxatie op onze kosten) EUR 25
Verzendkosten EUR 15 EUR 15
Retourkosten Niet van toepassing EUR 15
Totale kosten EUR 15 EUR 55


Toelichting: de verzendkosten worden in eerste instantie ingehouden op het bedrag dat we aan u voldoen, indien u akkoord gaat met ons bod. Indien u niet akkoord gaat met ons bod dan dienen we het goud retour te sturen en dan rekenen we daarvoor tevens verzendkosten. De kosten voor de taxatie van de Waarborg worden door ons voldaan als u akkoord gaat met ons aanbod, maar worden aan u doorberekend als u niet akkoord gaat met ons bod. Feitelijk kunt u dus voor EUR 55 uw sieraden laten taxeren bij de Waarborg. Als u goud aan ons verkoopt ontvangt u 90% van de goudwaarde minus EUR 15 verzendkosten.

Zijn hier nog vragen over? Neem dan telefonisch contact met ons op: 035 20 313 80