Toggle Nav

 

 

 

Verkoop hier uw Nederlands muntgeld tegen de beste prijs van Nederland!

Heeft u nog oude guldens, rijksdaalders, zilveren tientjes of 50-gulden muntstukken in bezit en weet u niet wat u er mee moet? Verzilver dan nu uw Nederlands muntgeld bij Inkoop Edelmetaal, want uw guldens en rijksdaalders zijn euro's waard!

De gulden is eeuwenlang een wettig betaaldmiddel geweest binnen Nederland. De Nederlandse zilveren gulden is voor het eerst geslagen in de zestiende eeuw. Vanaf de 19e eeuw is men gelijksoortige guldens gaan produceren met het portret van de vorst op de achterzijde. Tot 1967 waren de guldens van zilver. Er zijn na 1967 nog wel zilveren guldens geslagen voor de Nederlandse Antillen en Curaçao, maar deze munten kopen wij niet in. Van 1967 tot 2001 werden er nikkelen guldens geslagen. Op 1 januari 2002 werd de euro in Nederland geintroduceerd.

In onderstaande tabel kunt u zien welke zilveren Nederlandse munten wij inkopen met bijbehorende jaartallen, gewichten en zilvergehalte:

Nederlands muntgeld

Indien u twijfelt over het type munt dat u in bezit heeft kunnen wij u desgewenst per e-mail of telefonisch (035 203 13 81) assisteren.

 

Bent u voornemens om Nederlands muntgeld aan te kopen, verwijzen wij u naar één van onze producten:

- 2 Kilo puur zilver Nederlands muntgeld

- 5 Kilo puur zilver Nederlands muntgeld