Toggle Nav

Nederlands muntgeld inleveren ?

Wilt u Nederlands muntgeld inleveren?
Let dan goed op: deze munten zijn in veel gevallen geslagen in 72% zilver en vertegenwoordigen daardoor een hoge waarde.

Nederlands muntgeld verkopen

 

Zilveren guldens zijn tot en met 1967 geslagen in een relatief hoog zilvergehalte, namelijk 72%. Dat betekent dat de munt voor 72% uit zilver bestaat en vandaar dat de zilveren guldens een hoge waarde vertegenwoordigen. Waar in 2002 de guldens zijn omgewisseld naar euro's kreeg men EUR 0,45 per gulden. De waarde van het zilver dat in de zilveren guldens zit, is echter veel hoger. Vandaag de dag is een zilveren gulden zo'n EUR 2,50 waard (mei 2013).

Ook de zilveren rijksdaalders en tientjes zijn geslagen in 72%. De rijksdaalder is tot en met 1966 geslagen in dit zilvergehalte. Daarna zijn alle zilveren munten in Nederland vervangen door een goedkopere, nikkelen variant.
Zilveren vijfjes die vroeger bij het postkantoor werden uitgegeven in zilver (92,5%) worden sinds enkele jaren ook niet langer in zilver geslagen maar slechts met een dun laagje (blad)zilver bedrukt. De waarde van het zilver is dusdanig hoog dat er anders een risico bestond dat de zilverwaarde de nominale waarde zou overstijgen.

Heeft u guldens en rijksdaalders en twijfelt u of dit geslagen is in zilver? U kunt de munten controleren op het jaartal en u kunt ook een test uitvoeren met een magneet. Als u een sterke magneet over de munten heen haalt zult u zien dat alle nikkelen munten blijven hangen aan de magneet. Nikkel reageert namelijk op de magneet, waar zilver niet magnetisch is. Op deze manier kunnen wij ook eenvoudig munten scheiden tussen zilveren munten en nikkelen munten.

Kijk voor alle zilveren munten uit Nederland die wij inkopen in ons overzicht: Nederlandse zilveren munten
Wij hanteren de beste prijs van Nederland en kopen alle guldens, rijksdaalders en tientjes in tegen een tarief van 95% van de huidige zilverwaarde.

Bij het verkopen van uw munten wordt u gevraagd een legitimatiebewijs te overleggen.
U ontvangt van ons een verkoopformulier waarop staat wat u verkoopt en tegen welke prijs.
De betaling voor het zilver dat u wilt inleveren geschiedt contant of middels overschrijving.

Meer weten?
Neem contact op met onze klantenservice: Telefoon  035 - 20 31 381