Toggle Nav
Het is tijdelijk niet mogelijk om uw pakket te laten ophalen door onze vervoerder. We streven ernaar dit in juli weer mogelijk te maken.

Over Inkoop Edelmetaal

Inkoop Edelmetaal is opgericht in 2009 met als doel om fysiek goud en zilver in de vorm van munten en baren in te kopen. Als onderdeel van The Silver Mountain, de grootste edelmetaal handelaar van Nederland, is Inkoop Edelmetaal in staat om goud en zilver in te kopen en daarbij de beste prijs te bieden. Zo betalen wij 100% van de actuele goudprijs voor gangbare gouden beleggingsmunten en 98% van de goudprijs voor goudbaren. Klanten die goud en zilver kopen bij The Silver Mountain profiteren dan ook van een terugkoopgarantie en de zekerheid dat het edelmetaal altijd teruggekocht kan worden tegen een eerlijke prijs.

Inkopen van sieraden

Sinds 2018 koopt Inkoop Edelmetaal ook sieraden in en hanteert daarbij dezelfde transparante en eerlijke werkwijze als bij de handel in gouden munten en baren. Daarbij betalen we 90% van de actuele goudprijs voor alle gouden sieraden die u aan ons verkoopt.

Voor het taxeren van uw sieraden maken we gebruik van de diensten van Waarborg Holland. Dit is de autoriteit in Nederland voor wat betreft het toetsten en keuren van sieraden. Alle gouden sieraden die door Nederlandse juweliers worden aangeboden moeten zijn voorzien van de officiële keurmerken van de Waarborg Holland.

De Waarborg is in staat om op een professionele en  onafhankelijke manier sieraden te keuren en u ontvangt dan ook een taxatierapport waarbij per sieraad het gewicht en gehalte staat aangegeven. De Waarborg beschikt over de expertise en geavanceerde apparatuur om van alle vormen goud en zilver het gehalte te bepalen. Ons model werkt als volgt: u kunt bij ons aangeven wat u wilt verkopen en vervolgens wordt uw goud verzekerd opgestuurd naar de Waarborg Holland. Hier wordt het goud getaxeerd en u ontvangt binnen enkele dagen hun officiële taxatierapport. Op datzelfde moment doen wij u een inkoopvoorstel gebaseerd op de goudprijs van dat moment. Na uw akkoord staat het bedrag al binnen 48 uur op uw bankrekening.

Waarom dit model zo interessant is? Ten eerste wordt het goud getaxeerd door een onafhankelijke, deskundige, partij. De Waarborg Holland is de autoriteit in Nederland op dit gebied en zo weet u zeker dat u een eerlijke taxatie krijgt voor uw goud. Er zal daar niet worden gesjoemeld met het gewicht of het gehalte van uw goud. Vervolgens kunt u op onze website terug vinden wat de actuele goudprijs is. Dit is de goudprijs zoals die wereldwijd is vastgesteld. Onze formule is ook heel eenvoudig: we betalen 90% van de goudwaarde uit. Als de goudwaarde van uw sieraden EUR 1.000 is, dan zal ons bod dus EUR 900 zijn.

Als u uw goud aanbiedt bij andere partijen, zoals goudopkopers of juweliers, wordt vaak ongeveer 60 a 70% van de goudprijs geboden. Uit tests van consumentenprogramma’s zoals Kassa blijkt daarnaast dat er niet altijd goed getoetst wordt, dus dat uw goud op een te laag gehalte wordt ingeschat.

Ons bod is dus aanzienlijk hoger dan bij de meeste opkopers. Dankzij de samenwerking met Waarborg Holland bent u verzekerd van een onafhankelijke en deskundige taxatie. Dankzij ons model kunt u op een veilige manier uw goud aanbieden, zonder dat u hiermee zelf de stad in hoeft of hoeft te onderhandelen bij meerdere opkopers. U kunt gebruik maken van onze volledig verzekerde ophaaldienst, u krijgt een transparant en overzicht taxatierapport met een inkoopvoorstel en de prijs staat direct vast: maar liefst 90% van de actuele goudprijs.

Inkoop Edelmetaal wordt door haar klanten gewaardeerd met een gemiddelde beoordeling van een 9,8 op Trustpilot (gebaseerd op 350 reviews). Wij staan bekend als een uiterst betrouwbare partij die snel uitbetaalt en een eerlijke biedprijs hanteert.