Toggle Nav

Sieraden

Inkoop Edelmetaal koopt al uw oude sieraden ongeacht de staat, het volume en het karaat tegen de actuele goudkoers. Wij vergoeden u het juiste karaat en gewicht onder aftrek van de kosten voor bewerking en taxatie. In de regel komt dit neer op ten minste 90% van de goudwaarde.

Wanneer u uw oude goud aan Inkoop Edelmetaal zendt, weet u waarschijnlijk niet wat de waarde is. Wij maken een exacte taxatie van de ontvangen sieraden. Om de waarde van uw sieraden zo goed mogelijk te bepalen, wordt er een serie tests uitgevoerd door onze professionele taxateurs. Na deze taxatie berichten wij u van de definitief vastgestelde waarde. Bent u het met de getaxeerde waarde eens, dan krijgt u het overeengekomen bedrag bijgeschreven op uw bankrekening.

De gouden en zilveren voorwerpen worden uiteindelijk gesmolten en verwerkt tot nieuwe goud- en zilverbaren. De taxateurs van Inkoop Edelmetaal kunnen grote volumes verwerken op zeer efficiënte werkwijze. Zij scheiden het goud van de overige materialen waaruit een sierraad bestaat. Het goud wordt gesmolten tot een goudbaar en komt in die vorm terug op de markt via een van de verkooppartners, aangesloten bij Edelmetaal Centrum Nederland.