Zoeken
1 troy ounce gouden American Eagle munt 1 troy ounce gouden American Eagle munt

1 troy ounce gouden American Eagle munt

1 troy ounce


Onze biedprijs: € 2.224,00

De American Gold Eagle munt is in 1986 ontstaan en wordt uitgegeven door de United States Mint. De munt bevat 1 troy ounce puur goud.

  • Gegarandeerde afname Gegarandeerde afname
  • Veilig en betrouwbaar Veilig en betrouwbaar
  • Binnen 48 uur uitbetaald Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens

Het gewicht van deze Gold Eagle munten is 33.93 gram. De munt heeft een gehalte van 22 karaat (916,7/1000). Dit komt overeen met precies 1 troy ounce (31,103 gram) puur goud. De rest van deze munt bestaat uit koper, vandaar dat deze munten een andere tint hebben dan bijvoorbeeld Maple Leaf munten.

De Gouden Eagle munten worden uitgegeven in Amerika. De munten werden geïntroduceerd in 1986 als alternatief voor andere gouden munten zoals de Krugerrand en de Maple Leaf. De munten zijn geslagen bij de munthuizen uit Amerika van de United States Mint.

Op de voorzijde van de munt is het prachtige design van de Saint-Gaudens gebruikt, waarin Lady Liberty is afgebeeld. Op de achterzijde van de munt is een beeltenis weergegeven van een arend, het staatssymbool van Amerika. Dezelfde staatssymbolen worden ook gebruikt bij veel andere munten in Amerika, waaronder de Silver Eagle.

Door de hoge vraag naar goud als belegging zijn er van de Gouden Eagle munten steeds meer exemplaren wereldwijd verkocht. De meeste beleggers in fysiek goud uit Amerika geven de voorkeur aan hun eigen, nationale Gold Eagle munt boven andere munten. In Europa speelt dit nationalisme een veel kleinere rol. Er zit verder geen verschil in de waarde van de Gouden Eagle munten ten opzichte van andere gouden munten.

Bij al deze munten wordt de waarde gebaseerd op de goudkoers. Wereldwijd is de prijs van goud op de beurs vastgesteld. Hierbij wordt vaak de goudprijs per troy ounce uitgedrukt, wat de waarde van dit soort gouden munten ook bepaald.


Specificaties

Biedgarantie: 100% van de actuele goudprijs
Land van herkomst: Verenigde Staten
Materiaal: Goud
Gehalte: 91,67%
Leverancier: US Mint


Verkoop uw 1 troy ounce gouden American Eagle munt in 4 simpele stappen

Selecteer uw producten 1. Verkoop uw product U kunt de 1 troy ounce gouden American Eagle munt toevoegen aan uw verkoopmand door op de ‘Verkoop dit product’ te klikken
Kies afwikkelmethode 2. Kies afwikkelmethode Kies uit zelf afleveren, verzekerd versturen per post of het laten ophalen
Wij taxeren en controleren 3. Wij taxeren en controleren Uw 1 troy ounce gouden American Eagle munt wordt getoetst en gecontroleerd op gewicht en echtheid
Uitbetaling binnen 24 uur 4. Uitbetaling binnen 24 uur We betalen het bedrag doorgaans binnen 24 uur na controle. Per bank, of contant
  • Vinkje Klantenbeoordeling: 9,8 / 10