Toggle Nav

Klantenservice

Klantenservice

Via onze website kunt u een verkooporder aanmaken en aan ons goud en zilver verkopen. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over het plaatsen van een verkooporder, de mogelijkheden qua afwikkeling en betaling en veelgestelde vragen. Mochten er nog onduidelijkheden zijn dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Wij zijn op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 035 20 31 381.

Afwikkelen van een verkooporder


Afwikkelen van een verkooporder


Verkoop uit opslag Edelmetaal Beheer Nederland

Heeft u uw edelmetaal opgeslagen bij Edelmetaal Beheer Nederland? Dan kunt u gemakkelijk aangeven op de website dat u vanuit de opslag wilt verkopen.


Hoe werkt het?

U dient een verkooporder aan te maken via onze website en geeft als verzendmethode aan Opslag EBN. Wij zorgen met Edelmetaal Beheer Nederland dat het edelmetaal naar ons wordt verzonden en u ontvangt een bevestiging. 

 


Pakket versturen via servicepunt

U kunt heel gemakkelijk via een PostNL of UPS servicepunt uw pakket naar ons toesturen.


Hoe werkt het?

U dient een verkooporder aan te maken via onze website. Tot 1000 euro kunt u kiezen voor PostNL Servicepunt, daarboven alleen voor een UPS servicepunt. Wij krijgen uw verkooporder binnen en maken een PostNL of UPS label voor u aan, welke u van ons via email ontvangt. Daarnaast ontvangt u inpakinstructies. Het pakket brengt u met geprint en bevestigd label naar het servicepunt van uw keuze. 

Na ontvangst van uw pakket wordt de inhoud gecontroleerd op juistheid. Indien de inhoud overeenkomt met uw verkooporder, wordt het bedrag overgemaakt op uw bankrekening. U ontvangt een e-mail ter bevestiging. Bij eventuele afwijkingen nemen we contact met u op. 

 


Kantoorbezoek te Baarn

Het afwikkelen van uw verkooporder is mogelijk op ons kantooradres te Baarn. We zijn geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur en werken uitsluitend op afspraak. Indien u ervoor kiest om uw verkooporder op kantoor af te wikkelen is het mogelijk om het bedrag contant te ontvangen of over te laten maken op uw bankrekening. Wij garanderen een uitbetaling binnen 48 uur.


Hoe werkt het?

U maakt een verkooporder aan via onze website en geeft aan dat u deze op ons kantoor wilt afwikkelen. U krijgt een email waarop u kunt reageren met uw datum- en tijdsvoorkeur. Wij plannen de afspraak voor u in en u ontvangt een afspraakbevestiging. Op de overeengekomen datum en tijd ontvangen wij u op ons kantoor. Bij het afwikkelen van een transactie op ons kantoor dient u een legitimatiebewijs mee te nemen. Hiervan wordt een kopie gemaakt voor onze administratie.

Inkoop Edelmetaal is een handelsnaam van The Silver Mountain B.V.. Wij zijn gevestigd in Baarn. U kunt hier aanbellen bij The Silver Mountain zodat we weten dat u bent gearriveerd. Vervolgens komen we naar de wachtruimte toe om u verder te helpen.

Bij ons kantoor is gratis parkeren mogelijk. Er is een goede aansluiting met de snelweg. Het treinstation is op een loopafstand van 10 minuten.

Terug naar boven ↑Prijsbepaling


Onze biedgaranties

De prijzen die staan vermeld op onze website zijn de prijzen waartegen we desbetreffende munten en baren inkopen. De prijzen worden elke vijf minuten ververst aan de hand van de meest actuele goudprijs en zilverprijs. Dit is op werkdagen relevant aangezien de goud- en zilverprijs continue in beweging zijn. In het weekend zijn de markten gesloten en dan zal onze biedprijs niet veranderen.

Biedgarantie
Wij werken met bepaalde biedgaranties waarbij we garanderen uw gouden en zilveren baren en munten in te kopen tegen een bepaalde formule. Onze biedgaranties zijn als volgt;

 

Productsoort Biedgarantie
Gouden baren 98% van de actuele goudprijs
Gouden beleggingsmunten 1 troy ounce 100% van de actuele goudprijs
Gouden beleggingsmunten 1/2 troy ounce 101% van de actuele goudprijs
Gouden beleggingsmunen 1/4 troy ounce 101% van de actuele goudprijs
Gouden beleggingsmunten 1/10 troy ounce 101% van de actuele goudprijs
Zilveren baren 97% van de actuele zilverprijs
Zilveren muntbaren 107% van de actuele zilverprijs
Zilveren beleggingsmunten (*) 107% van de actuele zilverprijs
Zilveren munten Nederlands Muntgeld 95% van de actuele zilverprijs

 

* Onder beleggingsmunten verstaan we alle 1 troy ounce gangbare munten zoals de Maple Leaf, Krugerrand en Philharmoniker. Dit geldt ook voor andere coupures, zoals ½ troy ounce en in het geval van zilveren munten de 1 kilogram munten. Voor andere munten is niet altijd een biedgarantie van toepassing. De biedprijzen hiervan worden bepaald door marktomstandigheden. Zo betalen we op dit moment 95% van de actuele goudprijs voor gouden tientjes en zo worden zilveren muntbaren tegen dezelfde condities ingekocht als zilveren beleggingsmunten. Dit zijn echter minder courante producten en om die reden geven we hier geen biedgarantie voor af.
Nederlands muntgeld (zilveren guldens, rijsdaalders en tientjes) kopen we in tegen 95% van de actuele zilverprijs.


Hoe komt de prijs tot stand?

Alle prijzen worden berekend aan de hand van de huidige goudkoers en zilverkoers, waarbij onze bovenstaande biedgaranties worden gegeven. U kunt de prijzen ook zelf controleren aan de hand van de huidige goudprijs.
Zodra u een verkooporder plaatst, ligt de prijs definitief vast. Het is niet mogelijk om uw verkooporder achteraf aan te passen of te annuleren. Wij dekken aan de hand van uw verkooporder de posities in aan de hand van dezelfde goudprijs en zilverprijs en profiteren dus niet van een stijgende goudprijs. Verkooporders geplaatst in het weekend of op werkdagen voor 08.00 uur en na 22.00 uur dienen eerst door ons schriftelijk bevestigd te worden. Dit gebeurt zo snel mogelijk na ontvangst van uw verkooporder. Alle verkooporders geplaatst op werkdagen en tussen 08.00 en 22.00 uur zullen direct worden verwerkt.

Wilt u liever werken met de dagprijs? Dat kan ook. U kunt ons bellen om een afspraak te maken op ons kantoor te Baarn en u kunt dan ter plekke de prijs vastleggen tegen de koers van dat moment. Desgewenst kunt u het bedrag direct contant ontvangen. Het werken met de dagprijs is uitsluitend mogelijk bij kantoorbezoek.


Beste prijs van Nederland

Inkoop Edelmetaal is marktleider in Nederland in de inkoop van deze zilveren en gouden baren en munten. Wij zijn in staat dergelijke biedgaranties af te geven doordat we onderdeel zijn van The Silver Mountain; Nederlands grootste bullion dealer. Bij The Silver Mountain wordt goud en zilver verkocht aan particulieren die dit aankopen als belegging. Dankzij onze schaalvoordelen kunnen we uw goud en zilver altijd inkopen, ongeacht het volume en ongeacht de hoogte van de goudprijs.

Terug naar boven ↑Betaling


Betaling per bank

Betalingen zijn mogelijk per bankoverschrijving of contant. Overschrijvingen naar alle bankrekeningen worden dezelfde dag gedaan en zal de eerstvolgende werkdag zijn ontvangen.


Contante betaling

Contante betalingen zijn mogelijk indien u bij ons op kantoor een transactie afwikkelt en kiest voor contante betaling. Wij hebben doorgaans beperkt contant geld beschikbaar dus dit gaat altijd in overleg en dit is om veiligheidsredenen gelimiteerd tot EUR 10.000 per transactie.


Binnen 48 uur uitbetaald

Wij betalen verkooporders altijd binnen 48 uur na ontvangst uit. In veel gevallen wordt er echter al direct betaald, sowieso bij contante transacties die op kantoor worden afgewikkeld.

Terug naar boven ↑Munten en baren


Wat voor baren kan ik verkopen?

Alle baren die worden verkocht dienen afkomstig te zijn van erkende producenten. Wij werken op basis van Good Delivery baren van de LBMA (London Bullion Market Association).
Voor de goudbaren betekent dit dat er voldaan dient te worden aan de volgende eigenschappen:

  • Gehalte goud: minimaal 99,9%
  • Merk/logo: serienummer, logo van erkende producent, gehalte

 

Wij kopen goudbaren in van 1 gram tot en met 1 kilogram. Daarnaast kopen we goudbaren van 1 troy ounce en 10 troy ounce in. Goudbaren met afwijkende gewichten, bijvoorbeeld afkomstig uit Azië, kunnen niet via onze website worden verkocht. Neemt u hiervoor contact met ons op.


Wat voor munten kan ik verkopen?

Wij kopen uitsluitend de munten die bij ons op de website staan vermeld in. Er bestaan ook andere gouden en zilveren (beleggings)munten, echter zijn die voor ons minder courant. Om die reden staan dergelijke munten bij ons niet op de website weergegeven. Voor wat betreft de Franklin Mint sets zijn er meerdere vergelijkbare uitgaven destijds aangeboden. Wij hebben slechts een selectie hiervan opgenomen op onze website. Bent u in het bezit van een andere set van de Franklin Mint, dan kunt u contact met ons opnemen voor een aanvraag. Wij bieden doorgaans 90% van de zilverwaarde voor deze verzamelsets.


Kan ik ook ander edelmetaal verkopen?

Nee; wij kopen uitsluitend baren, munten en sieraden in. U kunt dus geen granulaat of andere vormen van edelmetaal aan ons verkopen.

Terug naar boven ↑Veelvoorkomende vragen


Welke gegevens worden opgenomen in de administratie?

Alle transacties vinden plaats middels een verkoopformulier. Op dit formulier staat aangegeven wat u aan ons verkoopt en tegen welke prijs. Tevens staat op dit formulier uw naam en adres. De gegevens worden opgeslagen in onze administratie, waarbij we ook een kopie legitimatiebewijs vragen. We zijn wettelijk verplicht om deze gegevens bij te houden bij alle transacties vanaf EUR 250. Gezien de hoge waarde van de meeste producten die wij inkopen betekent dit in de praktijk dat alle transacties middels een verkoopformulier worden vastgelegd en dat identificatie van de klant een vereiste is.

Net als bij ieder ander bedrijf kan de belastingdienst onze administratie opvragen en hebben we een bewaarplicht. Uit onze administratie moet blijken wie wanneer wat heeft verkocht. Ook contante transacties worden op deze manier bijgehouden in onze administratie. Hiervoor is geen meldplicht van toepassing aangezien wij het geld aan u uitbetalen. U bent zelf verantwoordelijk voor de aangifte van uw beleggingen in edelmetaal bij de Belastingdienst. Het bezit van edelmetaal wordt doorgaans gezien als een belegging en is ook zodanig belast in box 3 bij uw inkomstenbelasting.


Hoe zit het de btw bij de verkoop van edelmetaal?

De verkoop van goud is vrijgesteld van btw. Het goud dat u aan ons verkoopt hoeft dus niet met btw te worden belast. Zilveren munten worden door ons verhandeld onder de margeregeling. Als u als particulier munten aan ons verkoopt, kunt u zelf ook de margeregeling toepassen en een verkoopformulier opstellen. Als u als particulier aan ons verkoopt staat op het verkoopformulier vermeld dat u geen btw als vooraftrek heeft genoten en dan kunnen wij de munten vervolgens onder de margeregeling verkopen. Bij zilveren baren is onze biedprijs ook vrijgesteld van btw, aangezien we primair inkopen van particuliere klanten. Heeft u zilverbaren echter namens een bedrijf aangekocht? Dan kunt u ons een factuur sturen waarbij u 21% btw berekent over de verkoopprijs.


Welke munten worden ingekocht?

Wij kopen alle munten in die bij ons op de website staan vermeld. Dit zijn voor ons gangbare beleggingsmunten, gouden tientjes en andere munten. Er zijn wereldwijd heel veel verschillende gouden en zilveren munten uitgegeven en het kan voorkomen dat u een munt heeft die bij ons niet op de website staat vermeld. Als uw munt(en) zijn geslagen in een hoog gehalte goud of zilver en u heeft meerdere munten die u wilt verkopen, neemt u dan contact met ons op voor een prijsaanvraag. Kleinere munten en bijvoorbeeld oude (zilveren) munten uit Nederland kopen we niet in. Dit is voor ons namelijk niet interessant en we kopen enkel voor de goud- en zilverprijs en we zijn geen muntenhandelaar. Heeft u speciale munten in een gelimiteerde oplage of een munt van een zeldzaam jaartal, ook dan maken we geen onderscheid in onze biedprijzen.


Zijn transacties bindend of kan ik nog annuleren?

Alle transacties zijn bindend. Dit betekent dat u een niet-herroepbaar aanbod doet en tegen de overeengekomen prijs aan ons uw edelmetaal verkoopt. Mocht de goudprijs of de zilverprijs stijgen tussen het moment van het plaatsen van de verkooporder en het moment van afwikkeling, dan heeft dit geen gevolg op het bedrag dat u van ons ontvangt. Dit ligt namelijk al vast. Ook als de koers daalt, wordt het bedrag niet omlaag bijgesteld. Wij dekken de koersrisico's af op het moment waarop u de verkooporder plaatst.

Indien een verkooporder niet correct blijkt, bijvoorbeeld als er een telfout is gemaakt bij het aantal munten o.i.d., dan wordt dat door ons bij afwikkeling gecorrigeerd.


Vanaf welk bedrag kan ik een verkooporder aanmaken?

Wij hanteren een minimale transactiewaarde van EUR 500,-.


Hoe weet ik dat Inkoop Edelmetaal betrouwbaar is?

Inkoop Edelmetaal is een handelsnaam van The Silver Mountain, Nederlands grootste bullion dealer. The Silver Mountain bestaat sinds 2008 en staan zeer goed bekend in de markt. Onze betrouwbaarheid blijkt ook uit onze biedgaranties en vlotte uitbetaling. Onze klanten waarderen onze service met een 9+ (bron: Trustpilot).


Hoe kan ik een verkooporder plaatsen?

U kunt een verkooporder plaatsen via onze website. Alle munten en baren die wij inkopen staan op de website vermeld met daarbij onze actuele biedprijs. De prijs die hier staat is de prijs die we daadwerkelijk betalen. Bij het plaatsen van een verkooporder kunt u uw gegevens invullen en de gewenste verzend- en betaalmethode selecteren. Meer informatie over het plaatsen van een verkooporder kunt u vinden op de pagina Werkwijze.


Wat is het adres van Inkoop Edelmetaal?

Wij zijn gevestigd op het volgende adres:

The Silver Mountain
Faas Eliaslaan 13
3742 AR Baarn

Op ons kantooradres is parkeergelegenheid beschikbaar.
Het kantoor is op ongeveer 10 minuten loopafstand van het treinstation.


Wat zijn de algemene voorwaarden van Inkoop Edelmetaal?

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al onze aanbiedingen en verkoopbevestigingen. De algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Utrecht. Ga naar algemene voorwaarden.

Terug naar boven ↑