Zoeken

Klantenservice

Kies een onderwerp voor meer informatie

Vind antwoord op uw vraag

faq-icon

Uw edelmetaal verkopen

Wat kopen wij in?
Inkoop Edelmetaal is gespecialiseerd in het inkopen van goud, zilver, platina en palladium in de vorm van munten en baren. Andere vormen van edelmetaal, zoals sieraden of halffabricaten, kopen wij niet in.

Een overzicht van de producten die wij inkopen kunt u terugvinden via onze website. Alle prijzen worden elke drie minuten ververst aan de meest recente goudprijs en zilverprijs zodat u altijd verzekerd bent van een actuele biedprijs.

Wat voor baren kan ik verkopen?
Alle baren die worden verkocht dienen afkomstig te zijn van erkende producenten. Wij werken op basis van Good Delivery baren van de LBMA (London Bullion Market Association). Voor de goudbaren betekent dit dat er voldaan dient te worden aan de volgende eigenschappen:
 • Gehalte goud: minimaal 99,9%
 • Merk/logo: serienummer, logo van erkende producent, gehalte

 • Wij kopen goudbaren in van 1 gram tot en met 1 kilogram. Daarnaast kopen we goudbaren van 1 troy ounce en 10 troy ounce in. Goudbaren met afwijkende gewichten, bijvoorbeeld afkomstig uit Azië, kunnen niet via onze website worden verkocht. Neemt u hiervoor contact met ons op.

  Wat voor munten kan ik verkopen?
  Wij kopen munten in die zijn geslagen in goud, zilver, platina of palladium. De meest gangbare munten staan bij ons op de website weergegeven en per muntsoort geven we daarvoor een biedprijs af. Voor de waarde van deze munten wordt gekeken naar de meest recente goudprijs en zilverprijs. Wij zijn dus geen muntenhandelaar voor verzamelmunten en bieden uitsluitend op basis van de metaalwaarde. Op basis hiervan worden de munten en baren ook weer doorverkocht bij onze partner The Silver Mountain.

  Naast gangbare munten, zoals de 1 troy ounce Maple Leaf en Krugerrand, kopen wij ook sets in van de Franklin Mint. Hierbij kopen we uitsluitend de sets in die staan aangegeven bij ons op de website en ook hierbij is de biedprijs gebaseerd op de waarde van het edelmetaal.

  Kan ik ook ander edelmetaal verkopen?
  Nee; wij kopen uitsluitend baren, munten en sieraden in. U kunt dus geen granulaat of andere vormen van edelmetaal aan ons verkopen.

  Ik heb een gangbare munt of baar, maar kan deze niet vinden op de website. Kopen jullie dit ook in?
  Het kan voorkomen dat u een specifieke munt of baar niet terugvindt op onze website, bijvoorbeeld doordat het een recente uitgave betreft. Mocht u een dergelijke munt of baar willen aanbieden dan kunt u gebruik maken van ons taxatieformulier. Beschrijft u daarbij het gewicht en gehalte van de munt of baar en voeg een foto toe, dan kunnen wij vervolgens een inkoopprijs afgeven.
  Hoe komt de prijs tot stand?
  Alle prijzen worden berekend aan de hand van de huidige goudkoers en zilverkoers, die iedere drie minuten opnieuw worden ingeladen op onze website. U kunt de prijzen ook zelf controleren aan de hand van de huidige goudprijs. Deze prijs moet overeenkomen met de wereldwijd geldende koersen zoals ook op andere websites gecommuniceerd.

  Per product wordt aan de hand van de goudkoers en zilverkoers een formule gebruikt om de waarde te bepalen. We werken met een unieke biedgarantie die inhoudt dat we – ongeacht de hoogte van de koers, ongeacht het volume – op basis van vaste percentages altijd uw edelmetaal inkopen.
  Welke kosten zijn er van toepassing?
  Bij het verkopen van edelmetaal rekenen wij uitsluitend verzendkosten voor de gekozen verzendmethode. Bij het plaatsen van uw verkooporder kunt u kiezen voor een geschikte verzendmethode, zoals onze huiskoerier. De kosten variëren van EUR 10 tot EUR 35 voor de meeste transacties. Een compleet overzicht van deze kosten is terug te vinden bij de pagina Verzending en betaling
  Wat betekent de biedgarantie?
  De prijzen die staan vermeld op onze website zijn de prijzen waartegen we desbetreffende munten en baren inkopen. De prijzen worden elke drie minuten ververst aan de hand van de meest actuele goudprijs en zilverprijs. Dit is op werkdagen relevant aangezien de goud- en zilverprijs continue in beweging zijn. In het weekend zijn de markten gesloten en dan zal onze biedprijs niet veranderen.
  Hoe kan Inkoop Edelmetaal deze biedprijs hanteren?
  Inkoop Edelmetaal is marktleider in Nederland in de inkoop van deze zilveren en gouden baren en munten. Wij zijn in staat dergelijke biedgaranties af te geven, doordat we een zusteronderneming zijn van The Silver Mountain; Nederlands grootste bullion dealer. Bij The Silver Mountain wordt goud en zilver verkocht aan particulieren die dit aankopen als belegging. Dankzij onze schaalvoordelen kunnen we uw goud en zilver altijd inkopen, ongeacht het volume en ongeacht de hoogte van de goudprijs.
  faq-icon

  De verwerking van een verkooporder

  Wat zijn de betaalmethoden?
  Betaling per bank
  Betalingen zijn mogelijk per bankoverschrijving of contant. Overschrijvingen naar alle bankrekeningen worden dezelfde dag gedaan en zal de eerstvolgende werkdag zijn ontvangen.

  Contante betaling
  Contante betalingen zijn mogelijk indien u bij ons op kantoor een transactie afwikkelt en kiest voor contante betaling. Wij hebben doorgaans beperkt contant geld beschikbaar dus dit gaat altijd in overleg en dit is om veiligheidsredenen gelimiteerd tot EUR 10.000 per transactie. Bij grotere bedragen kunt u dit afstemmen door vooraf contact met ons op te nemen.

  Binnen 48 uur uitbetaald
  Wij betalen verkooporders altijd binnen 48 uur na ontvangst uit. In veel gevallen wordt er al direct betaald, sowieso bij contante transacties die op kantoor worden afgewikkeld. De uitbetaling volgt binnen 48 uur na ontvangst en controle van edelmetaal.
  Wat zijn de verzendmethodes en verzendkosten?
  U kunt gebruikmaken van onze huiskoerier, uw verkooporder versturen via een PostNL pick up point, of een afspraak maken voor kantoorbezoek in Baarn. Voor verkooporders vanuit België en de rest van Europa versturen wij volledig verzekerd via UPS.

  Een compleet overzicht van deze kosten is terug te vinden bij de pagina Verzending en betaling
  Hoe lang duurt het om een verkooporder af te wikkelen?
  Doorgaans zijn alle verkooporders binnen een week afgewikkeld en uitbetaald. De doorlooptijd is afhankelijk van de gekozen verzendmethode en zodra uw verkooporder bij ons is ontvangen wordt de zending binnen twee dagen gecontroleerd op juistheid. Vervolgens wordt binnen twee werkdagen het bedrag voldaan.
  faq-icon

  Voorwaarden bij het verkopen van edelmetaal

  Zijn transacties bindend, of kan ik mijn verkooporder annuleren?
  Alle transacties zijn bindend. Dit betekent dat u een niet-herroepbaar aanbod doet en tegen de overeengekomen prijs aan ons uw edelmetaal verkoopt. Mocht de goudprijs of de zilverprijs stijgen tussen het moment van het plaatsen van de verkooporder en het moment van afwikkeling, dan heeft dit geen gevolg op het bedrag dat u van ons ontvangt. Dit ligt namelijk al vast. Ook als de koers daalt, wordt het bedrag niet omlaag bijgesteld. Wij dekken de koersrisico's af op het moment waarop u de verkooporder plaatst.

  Indien een verkooporder niet correct blijkt, bijvoorbeeld als er een telfout is gemaakt bij het aantal munten o.i.d., dan wordt dat door ons bij afwikkeling gecorrigeerd. Bij grote afwijkingen kunnen wij u houden aan uw aanleveringsverplichting.

  Verkooporders in het weekend
  Verkooporders geplaatst in het weekend of op werkdagen voor 08.00 uur en na 22.00 uur dienen eerst door ons schriftelijk bevestigd te worden. Dit gebeurt zo snel mogelijk na ontvangst van uw verkooporder. Alle verkooporders geplaatst op werkdagen en tussen 08.00 en 22.00 uur zullen direct worden verwerkt.
  Wat is het minimum orderbedrag?
  Inkoop Edelmetaal werkt met een minimum orderbedrag ter hoogte van: EUR 500,-

  Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op

  Naar het vragenformulier Bel 035 - 203 1381
  Bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur