Zoeken

Zilverprijs

Actuele prijzen

Actuele koers: EUR 929,22

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.

Hoe werkt onze biedprijsgarantie?

Wij werken met biedgaranties waarbij we garanderen uw gouden en zilveren baren en munten in te kopen tegen een bepaalde formule, waarbij we de actuele goudprijs als basis nemen. Alle prijsgaranties werken op deze manier.

Als de goudprijs op dit moment EUR 1.850,- per troy ounce is en we geven een biedprijsgarantie van 100% voor gouden munten van 1 troy ounce, dan betekent dit dat we tegen 100% van EUR 1.850,- de desbetreffende munt inkopen.

Hoe werkt onze biedgarantie

Hoe werkt de biedprijs bij zilver?

Voor zilveren munten en baren wordt de waarde gebaseerd op de meest actuele zilverprijs. Ten opzichte van deze zilverprijs bieden wij een bepaald percentage. Bij zilveren baren bieden we 98% van de dan geldende zilverprijs. Dat betekent dat u zilver aan ons kunt verkopen 2% onder de intrinsieke waarde. Zilveren beleggingsmunten zijn voor ons veel beter verhandelbaar en daarvoor betalen we tenminste 107% van de zilverwaarde.

Waarom wordt voor zilveren beleggingsmunten zoveel meer geboden dan de zilverwaarde?

Zilveren munten zijn voor ons goed verhandelbaar doordat we een zusteronderneming zijn van The Silver Mountain. Nieuwe zilveren munten, zoals het munthuis die op de markt brengt, zijn vaak beschikbaar tegen een prijs die aanzienlijk hoger ligt dan de zilverwaarde. Dit heeft te maken met de premie van het munthuis (de productiekosten) en ook met de verzendkosten naar Nederland. The Silver Mountain heeft om die reden een biedprijsgarantie geïntroduceerd waarbij dit soort zilveren munten altijd weer teruggekocht worden van particulieren tegen tenminste 107% van de actuele zilverprijs. De 7% die u dus boven de zilverwaarde ontvangt kan zo worden geboden omdat nieuwe munten vaak ook minimaal 7% met zich meebrengen aan extra kosten (voor het produceren en vervoeren van de munten). Afhankelijk van de marktomstandigheden kan dit percentage omhoog worden bijgesteld.