Zoeken

Platinaprijs

Actuele prijzen

Actuele koers: EUR 32.215,43

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.

Hoe werkt onze biedprijsgarantie?

Wij werken met biedgaranties waarbij we garanderen uw gouden en zilveren baren en munten in te kopen tegen een bepaalde formule, waarbij we de actuele goudprijs als basis nemen. Alle prijsgaranties werken op deze manier.

Als de goudprijs op dit moment EUR 1.850,- per troy ounce is en we geven een biedprijsgarantie van 100% voor gouden munten van 1 troy ounce, dan betekent dit dat we tegen 100% van EUR 1.850,- de desbetreffende munt inkopen.

Hoe werkt onze biedgarantie

Hoe werkt onze biedprijsgarantie?

Wij werken met biedgaranties waarbij we garanderen uw platina baren en munten in te kopen tegen een bepaalde formule, waarbij we de actuele platinakoers als basis nemen. Alle prijsgaranties werken op deze manier.

Wat bepaalt de platinaprijs?

Platina wordt veel in de industrie gebruikt, met name in de auto-industrie. Platina wordt vaak gebruikt in autokatalysatoren. Voor wat betreft het aanbod is de platinamarkt vooral afhankelijk van de mijnbouw in Zuid-Afrika. Ongeveer 67% van de jaarlijkse productie aan platina is afkomstig uit Zuid-Afrika en ook het gros van de wereldwijde ondergrondse platinareserves komt uit dit land.

In beginsel wordt de waarde van platina dan ook vooral bepaald door vraag en aanbod in de industrie. Ook de investeringsmarkt kan van invloed zijn voor het koersverloop van platina.