Zoeken

Goudprijs

Actuele prijzen

Actuele koers: EUR 69.394,27

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.

Hoe werkt onze biedprijsgarantie?

Wij werken met biedgaranties waarbij we garanderen uw gouden en zilveren baren en munten in te kopen tegen een bepaalde formule, waarbij we de actuele goudprijs als basis nemen. Alle prijsgaranties werken op deze manier.

Als de goudprijs op het moment van schrijven EUR 1.850,- per troy ounce is en we geven een biedprijsgarantie van 98% voor goudbaren, dan betekent dit dat we 98% van EUR 1.850,- bieden voor een goudbaar van één troy ounce. Omgerekend dus EUR 1.813,-.

Hoe werkt onze biedgarantie

Hoe komt de goudprijs tot stand?

De goudprijs wordt iedere drie minuten aangepast aan de meest actuele, wereldwijd geldende, goudprijs. Net als bij de handel in aandelen wordt de waarde van goud op de beurs bepaald op basis van vraag en aanbod. In tijden van economische of geopolitieke onzekerheid zien we vaak wat meer volatiliteit in de goudprijs. Dit soort invloeden spelen een grote rol bij het koersverloop van goud.

Hoe werkt het vastleggen van de goudprijs?

Zodra u aan Inkoop Edelmetaal uw goud verkoopt gaat u een bindende overeenkomst aan. Ons systeem is zo ingericht dat wij vervolgens de goudprijs ook ‘vastzetten’ om ervoor te zorgen dat wij zelf geen koersrisico lopen. Het vastleggen van de goudprijs is mogelijk op werkdagen. Buiten kantoortijden, met name ook in het weekend, kunt u wel via de website uw verkooporder aanmelden maar wordt deze nog niet definitief door ons bevestigd. Dat kan pas maandag om 09.00 uur, zodra de beurzen weer geopend zijn.