Toggle Nav

Werkwijze

U kunt bij Inkoop Edelmetaal terecht voor de verkoop van uw zilver en goud. Wij kopen gouden en zilveren munten en baren in tegen de beste prijs van Nederland. Al onze biedprijzen zijn gebaseerd op de huidige goud- en zilverprijs en worden automatisch elke paar minuten aangepast aan de huidige koersen. Naast munten en baren, kopen wij ook oud goud in.

Op onze website ziet u per product een prijs staan. Dit is de prijs die we aan u uitbetalen. Er worden geen kosten in mindering gebracht anders dan de eventuele verzendkosten als u het pakket bij u laat ophalen. Deze kosten worden ook getoond tijdens het verkoopproces. Zodra u de verkooporder heeft geplaatst, ligt deze prijs vast en ook als daarna de koers sterk stijgt of daalt zal dat nooit van invloed zijn op de overeengekomen prijs.

Verkoop uw goud, zilver en platina in 4 simpele stappen:

Stappen verkopen - Inkoop Edelmetaal

Stap 1: Product verkopen

Wat wilt u verkopen? Wij kopen ook oud goud in.

Platina

De baren die u verkoopt hoeven niet van erkende producenten te zijn.

Stap 2: maak een verkooporder aan

Verkooporder aanmaken

Als u besloten heeft welke producten u wilt verkopen, maakt u een verkooporder aan op onze website. Dit werkt hetzelfde als wanneer u iets koopt op een webshop, maar dit keer verkoopt u iets.

 1. Klik op het product dat u wilt verkopen
 2. Vul het aantal munten/baren in dat u wilt verkopen
 3. Klik op 'verkoop dit product'
 4. Controleer uw verkooporder
 5. Klik op uw gegevens
 6. Vul uw factuuradres in
 7. Kies de manier waarop u de producten wilt leveren aan ons.
 8. Kies de manier waarop u uw betaling wilt ontvangen. Contant (tot 5.000 Euro) of per bank
 9. Klik op 'verkoop bevestigen'

 

Op het moment dat u de verkoop bevestigt, legt u de prijzen waarop u verkoopt vast. Op deze manier ontvangt u nooit minder wanneer de koers daalt.

 

Stap 3: Verzending

Voor het versturen van uw pakket kunt u kiezen uit:

 • Zelf pakket versturen
 • Kantoorbezoek Baarn
 • Koerier
 • Verkoop uit opslag bij Edelmetaal Beheer Nederland

 

Zelf pakket versturen

Wanneer u kiest voor 'zelf pakket versturen', dan is uw pakketje niet verzekerd. U ontvangt automatisch een e-mail zodra de verkooporder is verwerkt. Wij controleren bij binnenkomst of het pakketje ongeopend en onbeschadigd is gearriveerd. Daarna wordt de inhoud getaxeerd en gecontroleerd onder cameratoezicht. Wanneer alles in orde is, nemen wij de verkooporder verder in behandeling en gaan we over tot uitbetalen.

 

Kantoorbezoek Baarn

Als u bij ons op kantoor langskomt voor de afwikkeling van uw verkooporder wordt uw edelmetaal gecontroleerd op echtheid. Het afwikkelen van een transactie neemt gemiddeld15 minuten in beslag.

Wij ontvangen graag een kopie van uw legitimatiebewijs voor onze administratie.

Na afwikkeling ontvangt u van ons het verkoopformulier ondertekend voor ontvangst en u dient voor ons een formulier te ondertekenen voor akkoord.

 

Koerier

Wanneer u kiest voor verzenden met onze koerier, dan is uw pakketje volledig verzekerd. Wij nemen contact met u op om af te spreken wanneer de koerier het pakketje komt ophalen bij u. Vervolgens geven wij de koerier opdracht om uw pakketje op te halen op de afgesproken dag.

Wanneer uw pakketje door ons is ontvangen, wordt de inhoud getaxeerd en gecontoleerd onder cameratoezicht. Vervolgens ontvangt u een e-mail dat uw verkooporder is verwerkt.

 

Verkoop uit opslag Edelmetaal Beheer Nederland

Indien u uw edelmetaal heeft opgeslagen bij Edelmetaal Beheer Nederland, is het mogelijk om dit op zeer eenvoudige wijze aan ons te verkopen. Voor de verkoop hoeft u uw edelmetaal namelijk niet uit de kluis te halen. Omdat EBN partner is van Inkoop Edelmetaal, wordt dit voor u geregeld.

 

Stap 4: Uitbetaling

Bij uitbetaling in contanten (maximaal 5.000 Euro) ontvangt u bij ons op kantoor uw volledige bedrag in contanten.

Als u kiest voor uitbetaling per bank, dan staat uw geld binnen 48 uur op uw rekening

 

Heeft u vragen over onze werkwijze, neem dan telefonisch contact op via: 035 20 313 81.