Toggle Nav

Werkwijze

Werkwijze

U kunt bij Inkoop Edelmetaal terecht voor de verkoop van uw zilver en goud. Wij kopen gouden en zilveren munten en baren in tegen de beste prijs van Nederland. Al onze biedprijzen zijn gebaseerd op de huidige goud- en zilverprijs en worden automatisch elke paar minuten aangepast aan de huidige koersen.

Op onze website ziet u per product een prijs staan. Dit is de prijs die we aan u uitbetalen. Er worden geen kosten in mindering gebracht anders dan de eventuele verzendkosten als u het pakket bij u laat ophalen. Deze kosten worden ook getoond tijdens het verkoopproces. Zodra u de verkooporder heeft geplaatst ligt deze prijs vast en ook als daarna de koers sterk stijgt of daalt zal dat nooit van invloed zijn op de overeengekomen prijs.

Verkooporder plaatsen

Op de website kunt u per product aangeven welk aantal u wilt verkopen. Dan wordt ook direct de prijs berekend die u van ons ontvangt. Wilt u daarmee akkoord gaan, dan plaatst u een verkooporder en dan kunt u aangeven op welke manier u de transactie wenst af te ronden. U kunt kiezen voor kantoorbezoek te Baarn, onze ophaalservice met Mikropakket (volledig verzekerd, EUR 35,- voor Nederland, EUR 40,- voor België, wordt aan kosten in mindering gebracht), of u kunt zelf uw pakket aan ons versturen (op uw risico).

 

Betaalmethoden

Tevens geeft u bij het plaatsen van de verkooporder aan hoe u de betaling wilt ontvangen. Dit kan via een bankoverschrijving of (in overleg) in contanten. Contante uitbetaling is sowieso altijd mogelijk bij bedragen tot EUR 10.000. Bankoverschrijvingen voldoen wij vanaf onze bankrekening bij de ING en worden doorgaans dezelfde dag nog voldaan. Heeft u ook een bankrekening bij de ING dan is het bedrag dus direct bij u bijgeschreven.

Afwikkeling op kantoor

Als u bij ons op kantoor langskomt voor de afwikkeling van uw verkooporder wordt uw edelmetaal gecontroleerd op echtheid. Het afwikkelen van een transactie neemt meestal ongeveer 15 minuten in beslag. Na afwikkeling ontvangt u van ons het verkoopformulier ondertekend voor ontvangst en u dient voor ons een formulier te ondertekenen voor akkoord. Daarnaast ontvangen we graag een kopie van uw legitimatiebewijs voor onze administratie.

Afwikkeling per post

Stuurt u uw edelmetaal op of laat u dit ophalen met Mikropakket, dan ontvangt u van ons automatisch een e-mail zodra de verkooporder is verwerkt. Wij controleren bij binnenkomst of het pakketje ongeopend en onbeschadigd is gearriveerd. Daarna wordt de inhoud gecontroleerd en dan ontvangt u bericht als daar nog zaken ontbreken of niet overeenkomen met uw verkooporder. Indien alles in orde is nemen we de verkooporder verder in behandeling en gaan we over tot uitbetaling.

 

Indien u nog andere munten of baren heeft van goud of zilver die niet op onze website staan vermeld, dan kunt u contact met ons opnemen om te vragen of we dit eventueel ook kunnen overnemen. Alle andere objecten, zoals munten uit collecties kopen wij niet in daar wij enkel handelen in edele metalen.

Heeft u nog vragen over onze werkwijze dan kunt u ons ook altijd telefonisch bereiken: 035 20 313 81.