Toggle Nav

1 troy ounce gouden Maple Leaf munt

Onze biedprijs: € 1.798,00

De gouden Maple Leaf munt bevat 1 troy ounce en is geslagen in puur goud. Maple Leaf munten zijn samen met de Krugerrand de meest gangbare gouden beleggingsmunten.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens 1 troy ounce gouden Maple Leaf munt

De Maple Leaf munten worden uitgegeven door de Royal Canadian Mint uit Canada. Deze munten bevatten 1 troy ounce puur goud, en het gehalte van deze munten is net iets hoger dan van andere gouden munten. Maple Leaf munten hebben een gehalte van 999,9/1000.


Op de voorzijde van deze munten is een beeltenis weergegeven van het symbool van Canada: het eikenblad. Op de achterzijde is een beeltenis van Queen Elizabeth II weergegeven. Het design van de voorzijde van deze gouden munt is altijd gelijk gebleven, de beeltenis van Queen Elizabeth II is in de periode van 1979 tot 2009 3x gewijzigd, naar verloop van tijd werd deze vrouw natuurlijk ook ouder dus werd er een steeds oudere Queen Elizabeth II weergegeven.
Net als de meeste andere gouden beleggingsmunten is ook de Maple Leaf in diverse formaten beschikbaar; 1/20 troy ounce, 1/10 troy ounce, 1/4 troy ounce, 1/2 troy ounce, 1 troy ounce en in 2007 zijn zelfs gouden Maple Leaf munten van 100 kilo geslagen.

Gouden Maple leaf kopen?

Bezoek onze zusterwebsite en bekijk direct het aanbod van The Silver Mountain. 

De gouden Maple Leaf munten hebben de status van wettig betaalmiddel (C$1, C$5, C$10, C$20 and C$50) wat overigens puur symbolisch is aangezien de goudwaarde van deze munten vele malen hoger ligt.
Gouden Maple Leaf munten zijn gezien het hoge gehalte fijngoud zeer geliefd. Naast de Krugerrand is de Maple Leaf de meest voorkomende beleggingsmunt in goud. Deze munten zijn wereldwijd bekend en daardoor makkelijk verhandelbaar.

 

Specificaties

Specificaties
Biedgarantie: 100% van de actuele goudprijs
Land van herkomst: Canada
Materiaal: Goud
Gehalte: 99.99%
Gewicht: 1 troy ounce