Toggle Nav

1 troy ounce gouden American Buffalo munt

Onze biedprijs: € 1.813,00
De American Buffalo uit de Verenigde Staten is een gouden munt die 1 troy ounce (31,103 gram) puur goud bevat.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens 1 troy ounce gouden American Buffalo munt

De gouden American Buffalo munten zijn 1 troy ounce, dus 31,103 gram, puur goud. Deze munten zijn geslagen in 99.9% puur goud. De American Buffalo munt is daarmee de meest zuivere gouden beleggingsmunt van Amerika. De United States Mint uit Amerika is de uitgever van de gouden American Buffalo munten.  

Deze munten worden uitgegeven vanaf 2006. Voor die tijd bestond het gamma bij de United States Mint enkel uit de oudere gouden Eagle munten die geslagen zijn in een lager gehalte goud. Met de introductie van de Bufaflo beschikt het Amerikaanse munthuis nu ook over een beleggingsmunt die is geslagen in puur goud.

Het design van de gouden Buffalo munten spreekt erg ter verbeelding en wat vooral opvallend is bij deze munt is dat het relief van de beeltenis zeer goed tot haar recht komt. Opvallend is ook de verpakking: in plaats van ingepakt te worden in tubes per 20 of 25 kiest het munthuis ervoor om deze gouden munten in te sealen waardoor ze per stuk zijn verpakt. Op het seal staat ook het logo van de United States Mint.

Specificaties

Specificaties
Biedgarantie: 100% van de actuele goudprijs
Land van herkomst: Verenigde Staten
Materiaal: Goud
Gehalte: 99,9%
Gewicht: 1 troy ounce