Zoeken

Taxatie op afstand

Uw munten laten taxeren

Hebt u munten of baren geslagen in goud of zilver die u niet kunt terugvinden op onze website? We kunnen op afstand deze objecten voor u taxeren. U kunt daarvoor het taxatieformulier invullen en we verzoeken u om een foto en/of duidelijke beschrijving toe te voegen.

Taxatieformulier

Afbeelding(en) - maximaal 5

Vragen over uw munten laten taxeren? Ga naar onze klantenservice voor meer informatie
Naar de klantenservice

Veelgestelde vragen

Vragen over het taxeren van uw munten

Hoe worden mijn munten getaxeerd?
Wij verhandelen edelmetaal op basis van de meest actuele goudprijs en zilverprijs. Dat betekent ook dat we munten niet inkopen als verzamelobject maar puur op basis van de waarde aan goud of zilver.

Als u ons taxatieformulier invult dan verzoeken we u om dat zo compleet mogelijk te doen, inclusief beschrijving van de munt en een scherpe foto. Op basis daarvan kunnen wij uitzoeken om wat voor gehalte en gewicht het gaat. Op basis daarvan wordt de waarde vervolgens bepaald en krijgt u een vrijblijvende en indicatieve taxatie per e-mail toegestuurd.
Hoe betrouwbaar is de taxatie?
De betrouwbaarheid van de taxatie is afhankelijk van de aangeleverde data, waarbij met name het gewicht van belang is. Aangezien wij de waarde bepalen aan de hand van de actuele edelmetaalkoersen kijken we naar het metaalsoort en het gewicht. Voor gangbare gouden munten bieden we tot 100% van de actuele goudprijs, waarbij minder gangbare munten of penningen doorgaans voor ongeveer 90% van de actuele goudprijs ingekocht kunnen worden.

Mochten wij twijfelen over de waarde of metaalsoort dan zullen we dat bij de taxatie ook aangeven. Mochten wij de munten in het geheel niet herkennen dan krijgt u van ons een bericht dat we helaas geen taxatie kunnen uitbrengen.
Welke munten kan ik laten taxeren?
Munten geslagen in edelmetaal (goud, zilver, platina of palladium) kunt u door ons laten taxeren. Alle taxaties worden gedaan op basis van de metaalwaarden we taxeren nadrukkelijk niet wat de zeldzaamheid of verzamelwaarde van een munt is. Gaat het om oudere muntsoort of iets uit het buitenland met een beperkt goud- of zilvergehalte, dan is het wellicht interessanter om bij een veilinghuis of een antiquair een taxatie aan te vragen aangezien dit buiten ons expertisegebied valt.

Hebt u bij The Silver Mountain een specifiek verzamelobject aangekocht dan zijn taxaties ook mogelijk en dan kunnen we daar doorgaans een speciaal inkoopaanbod voor uitbrengen.
Hoe komt de prijs tot stand?
Alle taxaties zijn vrijblijvend en onder voorbehoud. We taxeren edelmetaal op basis van de meest recente goudprijs en zilverprijs. Afhankelijk van de mate waarin het gaat om een courante, gangbare, munt kan onze waardering schommelen tussen ongeveer 90% van de metaalwaarde tot 100% van de metaalwaarde bij goud en 80 a 90% van de metaalwaarde bij zilver.

Verder zijn onze biedgaranties voor gangbare beleggingsmunten aanzienlijk interessanter en als u een vergelijkbare beleggingsmunt zou aanbieden, dus een munt van 1 troy ounce puur goud of zilver bijvoorbeeld, kunt u een vergelijkbare biedprijs hanteren.

Hebt u bij The Silver Mountain een specifiek verzamelobject aangekocht dan zijn taxaties ook mogelijk en dan kunnen we daar doorgaans een speciaal inkoopaanbod voor uitbrengen.
Meer vragen? Ga naar onze klantenservice