Toggle Nav

1 troy ounce gouden Mexican Libertad munt

Onze biedprijs: € 1.817,00

Deze gouden Mexican Libertad munt bevat 1 troy ounce .999 goud. Op de voorzijde van de munt is een vrouwelijk engelfiguur weergegeven (Angel of Independence) voor Lover's Peak. Aan de achterzijde is de 'coat of arms of Mexico' weergegeven.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens 1 troy ounce gouden Mexican Libertad munt

De gouden Mexican Libertad munten bevatten 1 troy ounce .999 goud. Er zijn meerdere varianten van de Mexicaanse gouden munten beschikbaar. De munten worden uitgegeven door de Banco de Mexico uit Mexico. Deze gouden munten zijn leverbaar in verschillende formaten, variërend vanaf 1/10 troy ounce tot en met 1 troy ounce. De munten worden ook in zilver en zelfs in platina uitgegeven.

Mexico heeft diverse gouden munten, maar de bekendste beleggingsmunt is de gouden Mexican Libertad. Deze munt weegt net als andere gouden beleggingsmunten 1 troy ounce en de munten zijn puur goud. Op de voorzijde van deze munt is een afbeelding weergegeven van een vrouwelijk engelfiguur - de Angel of Independence - voor Lover's Peak. Op de achterzijde van deze gouden munt is de 'coat of arms of Mexico' weergegeven. Het design van de Angel of Independence is overigens niet op alle munten gelijk, omdat deze beeltenis meerdere malen is aangepast. Op alle Mexican Libertad munten is wel deze vrouwelijke engelfiguur afgebeeld, maar niet altijd in dezelfde pose.

Specificaties

Specificaties
Biedgarantie: 100% van de actuele goudprijs
Land van herkomst: Mexico
Materiaal: Goud
Gehalte: 999,9%
Gewicht: 1 troy ounce