Zoeken
1 troy ounce gouden Krugerrand munt 1 troy ounce gouden Krugerrand munt

1 troy ounce gouden Krugerrand munt

1 troy ounce


Onze biedprijs: € 2.222,00

De gouden Kruggerand munten zijn afkomstig uit Zuid-Afrika. Het is de eerste munt die werd verhandeld om haar goudwaarde.

  • Gegarandeerde afname Gegarandeerde afname
  • Veilig en betrouwbaar Veilig en betrouwbaar
  • Binnen 48 uur uitbetaald Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens

Het gewicht van deze Krugerrand munten is 33.93 gram. De munt heeft een gehalte van 22 karaat (916,7/1000). Dit komt overeen met precies 1 troy ounce (31,103 gram) puur goud. De rest van deze munt bestaat uit koper, vandaar dat deze munten een andere tint hebben dan bijvoorbeeld Maple Leaf munten.

De gouden Kruggerand munten bevatten precies 1 troy ounce puur goud en zijn de meest bekende gouden beleggingsmunten. Het is tevens de eerste munt ter wereld die als beleggingsmunt gebruikt werd. Krugerrand munten zijn ook vandaag de dag wereldwijd zeer bekende munten en worden doorgaans voor de goudwaarde verhandeld. Bij Inkoop Edelmetaal wordt de biedprijs dan ook gebaseerd aan de hand van de huidige goudkoers.

Een gouden Krugerrand levert evenveel op als andere gouden courante beleggingsmunten die 1 troy ounce puur goud bevatten. Het gehalte van 22 karaat goud zorgt ervoor dat de gouden Krugerrand munt steveriger is dan andere gouden beleggingsmunten en daarnaast minder gevoelig is voor krasjes. Goud is van zichzelf namelijk een vrij zacht en daardoor kwetsbaar edelmetaal. Gouden munten met een hoog gehalte, zoals de Maple Leaf, zijn dan ook extra gevoelig voor krasjes. Dit maakt overigens niks uit voor de goudwaarde.

Op de voorzijde van de Krugerrand munten is een afbeelding weergegeven van een springbok, met de tekst "Krugerrand", het jaartal en de tekst "Fyngoud 1 oz fine gold". Deze munten worden uitgegeven in Zuid-Afrika. Op de achterzijde van de munt is een beeltenis weergegeven van Paul Kruger, met de tekst Suid-Afrika, South Africa. De gouden krugerrand munten zijn geslagen in verschillende formaten, varierend vanaf 1/10 troy ounce (3.11 gram puur goud) tot 1 troy ounce.


Specificaties

Biedgarantie: 100% van de actuele goudprijs
Land van herkomst: Zuid-Afrika
Materiaal: Goud
Gehalte: 91,67%
Leverancier: South African Mint


Verkoop uw 1 troy ounce gouden Krugerrand munt in 4 simpele stappen

Selecteer uw producten 1. Verkoop uw product U kunt de 1 troy ounce gouden Krugerrand munt toevoegen aan uw verkoopmand door op de ‘Verkoop dit product’ te klikken
Kies afwikkelmethode 2. Kies afwikkelmethode Kies uit zelf afleveren, verzekerd versturen per post of het laten ophalen
Wij taxeren en controleren 3. Wij taxeren en controleren Uw 1 troy ounce gouden Krugerrand munt wordt getoetst en gecontroleerd op gewicht en echtheid
Uitbetaling binnen 24 uur 4. Uitbetaling binnen 24 uur We betalen het bedrag doorgaans binnen 24 uur na controle. Per bank, of contant
  • Vinkje Klantenbeoordeling: 9,8 / 10