Toggle Nav

1 troy ounce gouden Krugerrand munt

Onze biedprijs: € 1.813,00

De gouden Kruggerand munten zijn afkomstig uit Zuid-Afrika. Het is de eerste munt die werd verhandeld om haar goudwaarde.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens 1 troy ounce gouden Krugerrand munt

Het gewicht van deze Krugerrand munten is 33.93 gram. De munt heeft een gehalte van 22 karaat (916,7/1000). Dit komt overeen met precies 1 troy ounce (31,103 gram) puur goud. De rest van deze munt bestaat uit koper, vandaar dat deze munten een andere tint hebben dan bijvoorbeeld Maple Leaf munten.

De gouden Kruggerand munten bevatten precies 1 troy ounce puur goud en zijn de meest bekende gouden beleggingsmunten. Het is tevens de eerste munt ter wereld die als beleggingsmunt gebruikt werd. Krugerrand munten zijn ook vandaag de dag wereldwijd zeer bekende munten en worden doorgaans voor de goudwaarde verhandeld. Bij Inkoop Edelmetaal wordt de biedprijs dan ook gebaseerd aan de hand van de huidige goudkoers.

Een gouden Krugerrand levert evenveel op als andere gouden courante beleggingsmunten die 1 troy ounce puur goud bevatten. Het gehalte van 22 karaat goud zorgt ervoor dat de gouden Krugerrand munt steveriger is dan andere gouden beleggingsmunten en daarnaast minder gevoelig is voor krasjes. Goud is van zichzelf namelijk een vrij zacht en daardoor kwetsbaar edelmetaal. Gouden munten met een hoog gehalte, zoals de Maple Leaf, zijn dan ook extra gevoelig voor krasjes. Dit maakt overigens niks uit voor de goudwaarde.

 

1 Troy ounce gouden Krugerrand munt kopen?

Bezoek onze zusterwebsite en bekijk direct het aanbod van The Silver Mountain. 

Op de voorzijde van de gouden Krugerrand munten is een afbeelding weergegeven van een springbok, met de tekst "Krugerrand", het jaartal en de tekst "Fyngoud 1 oz fine gold". Deze munten worden uitgegeven in Zuid-Afrika. Op de achterzijde van de munt is een beeltenis weergegeven van Paul Kruger, met de tekst Suid-Afrika, South Africa. De gouden krugerrand munten zijn geslagen in verschillende formaten, varierend vanaf 1/10 troy ounce (3.11 gram puur goud) tot 1 troy ounce.

Specificaties

Specificaties
Biedgarantie: 100% van de actuele goudprijs
Land van herkomst: Zuid Afrika
Materiaal: Goud
Gehalte: 91,67%
Gewicht: 1 troy ounce