Zoeken
1 troy ounce zilveren Maple Leaf munt 1 troy ounce zilveren Maple Leaf munt

1 troy ounce zilveren Maple Leaf munt

1 troy ounce


Onze biedprijs: € 31,00

Zilveren Maple Leaf munten zijn geslagen in 99,99% puur zilver. Deze zilveren munt wordt uitgegeven door het officiele munthuis uit Canada, namelijk de Royal Canadian Mint.

  • Gegarandeerde afname Gegarandeerde afname
  • Veilig en betrouwbaar Veilig en betrouwbaar
  • Binnen 48 uur uitbetaald Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens

De zilveren Maple Leaf munten worden uitgegeven door de Royal Canadian Mint, die de puurheid van deze zilveren munten garandeerd. Sinds 1988 worden deze munten geslagen en samen met de Silver Eagle munten zijn dit de meest bekende zilveren munten. De munten worden geslagen in het gewicht van 1 troy ounce dat overeenkomt met 31,103 gram en deze munten bevatten 99,99% puur zilver.

Het design van de munt: Voorzijde: Het nationale symbool van Canada, een esdoornblad, met de tekst Canada Fine Silver 1 oz Argent Pur Achterzijde: Afbeelding van Queen Elizabeth II met de tekst "5 Dollars", het desbetreffende jaartal en de tekst Elizabeth II. Er zijn verschillende beeltenissen van Queen Elizabeth II, in totaal zijn er drie varianten. Tevens zijn de Maple Leaf munten van recente jaargangen voorzien van een veiligheidskenmerk. Wij maken bij de inkoop van de zilveren Maple Leaf munten geen onderscheid tussen deze varianten.

Het hoge gehalte van de Maple Leaf munten is uniek, dit is de eerste zilveren beleggingsmunt met een gehalte van .9999 in plaats van .999. Overigens is dit verschil vooral gevolg van een prestigestrijd tussen Amerika en Canada en voor de waarde van de munten maakt dit verder niet uit. Zowel bij de verkoop als bij de inkoop van zilver is de waarde van deze zilveren munten doorgaans gelijk aan andere munten van 1 troy ounce, zoals de Silver Eagle en Philharmoniker.

Er speelt wel verzamelwaarde mee bij de zilveren Maple Leaf munten met een zogenaamde Privy Marky. Hierbij zijn er speciale beeltenissen toegevoegd op de munt, bijvoorbeeld van een bepaald sterrenbeeld of van een evenement.

Alle Maple Leaf munten zijn uitgegeven door de Royal Canadian Mint. Dit is het Koninklijke munthuis en de munten dragen dan ook de status van wettig betaalmiddel. Elke munt weegt 31,103 gram per stuk en wordt verhandeld voor de zilverwaarde.


Specificaties

Biedgarantie: 107% van de actuele zilverprijs
Land van herkomst: Canada
Materiaal: Zilver
Gehalte: 99,99%
Leverancier: Royal Canadian Mint


Verkoop uw 1 troy ounce zilveren Maple Leaf munt in 4 simpele stappen

Selecteer uw producten 1. Verkoop uw product U kunt de 1 troy ounce zilveren Maple Leaf munt toevoegen aan uw verkoopmand door op de ‘Verkoop dit product’ te klikken
Kies afwikkelmethode 2. Kies afwikkelmethode Kies uit zelf afleveren, verzekerd versturen per post of het laten ophalen
Wij taxeren en controleren 3. Wij taxeren en controleren Uw 1 troy ounce zilveren Maple Leaf munt wordt getoetst en gecontroleerd op gewicht en echtheid
Uitbetaling binnen 24 uur 4. Uitbetaling binnen 24 uur We betalen het bedrag doorgaans binnen 24 uur na controle. Per bank, of contant
  • Vinkje Klantenbeoordeling: 9,8 / 10