Toggle Nav

1 troy ounce zilver munt American Eagle

Onze biedprijs: € 24,40

De Silver Eagle munt is geslagen in puur zilver en weegt 1 troy ounce, wat 31,103 gram inhoudt. Onder investeerders in fysiek zilver zijn deze ´Silver Eagles´, ondanks de hoge premie, erg populair. De munten zijn daarnaast over de hele wereld goed verhandelbaar.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens 1 troy ounce zilver munt American Eagle

Een van de bekendste zilveren beleggingsmunten ter wereld is de American Silver Eagle munt. American Silver Eagle munten zijn de meest populaire zilveren munten. Deze munten worden sinds 1986 uitgegeven door de United States Mint uit de Verenigde Staten. Het design is in alle jaren gelijk gebleven en zeer geliefd onder verzamelaars van zilveren munten. Het design is namelijk gebaseerd op de populaire half-dollar munten uit de periode 1916-1945. Dit design is genaamd "Walking Liberty" en de voorzijde van deze munt heeft de beeltenis van Vrouwe Fortuna met de tekst "Liberty - in God we trust". Op de achterzijde van de munt is de Amerikaanse arend weergegeven, met de tekst "United States of America - 1 oz. fine silver - one dollar".

Net als de andere zilveren beleggingsmunten zijn deze munten geslagen in 1 troy ounce .999 puur zilver. Deze munt draagt de vooral symbolische waarde van $1 en heeft de status van wettig betaalmiddel. Uiteraard is de zilverwaarde veel hoger dan deze waarde en deze munten worden dan ook voor de zilverwaarde verhandeld. Onder beleggers in fysiek zilver zijn 1 troy ounce munten zoals de Silver Eagle erg populair omdat het munten zijn in een praktisch, goed verhandelbaar formaat. De waarde van deze munten wordt 1 op 1 gebaseerd aan de hand van de huidige zilverkoers.

WIlt u deze munt kopen?
Bezoek de webshop om te bestellen.
American Silver Eagle

Specificaties

Specificaties
Biedgarantie: 113% van de actuele zilverprijs
Land van herkomst: Verenigde Staten
Materiaal: Zilver
Gehalte: 99,9%
Gewicht: 1 troy ounce