Toggle Nav

1 troy ounce zilveren Noah's Ark munt

Onze biedprijs: € 24,40

De zilveren Hoah's Ark munt weegt 1 troy ounce (31,103 gram) en is geslagen in puur zilver (99,99%) door de Duitse smelterij Geiger Edelmetalle GmbH.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens 1 troy ounce zilveren Noah's Ark munt

Zilveren 1 troy ounce munt Noah's Ark - Armenië

De 1 troy ounce zilveren Noah's Ark munt is in 2011 door Armenië geïntroduceerd. Deze zilveren beleggingsmunt is geslagen in 99,9% puur zilver. Dit is goed voor een netto zilverwaarde van 31,1 gram.  De munt is in opdracht van Armenië geproduceerd door de Duitse smelterij Geiger Edelmetalle GmbH. Er zijn maar liefst zeven verschillende formaten van deze munt, die allemaal in een gelimiteerde oplage geslagen zijn.

Ontwerp van de 1 Troy Ounce zilveren Noah's Ark munt

Het ontwerp van de Noah's Ark komt van de Armeense tekenaar Eduard Kurghinyan en verwijst naar het verhaal uit Genesis 8.4 van de Bijbel. De Noah's Ark is een schip dat door de grote overstroming is weggespoeld naar de bergen. Daar strandde het schip in de bergen van Arafat. Op de voorzijde van de munt staat een wapenschild, het jaar waarin de munt geslagen is, de nominale waarde, het gewicht en de zuiverheid van de munt. Aan de onderkant staat "Republiek van Armenië". Op de achterkant van de munt is de Noah's Ark afgebeeld, omringd door golven met op de achtergrond het Arafat gebergte. Op de voorgrond siert een duif met een olijftakje.

In totaal zijn er 8 miljoen munten geslagen van de 1 Troy ounce zilveren Noah's Ark in 2015

Specificaties

Specificaties
Biedgarantie: 113% van de actuele zilverprijs
Land van herkomst: Armenië
Materiaal: Zilver
Gewicht: 1 troy ounce