Toggle Nav

American Half Eagle 5 dollar Liberty Head

Onze biedprijs: € 434,50

Deze munt bestaat voor 90% uit puur goud. Dit staat gelijk aan een netto goudwaarde van 7,52 gram. De afbeelding hiernaast is als voorbeeld. Er zijn meerdere jaartallen van deze munt. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens American Half Eagle 5 dollar Liberty Head

Deze 5 Dollar Liberty Head munt is onderdeel van de American Eagle serie. De munt komt komt uit Amerika en is van 1839 tot 1866 geslagen. De gouden munt weegt 8,3590 gram en heeft een diameter van 21,6 mm. De munt bestaat voor 90% uit puur goud en is in Amerika een wettig betaalmiddel.

Design 5 Dollar Liberty Head uit Amerika

Het design van de munt is ontworpen door Christian Gobrecht in 1838. Vanaf 1838 is de munt continu geslagen tot 1907. Op de voorzijde van de munt staat een afbeelding weergegeven van Lady Liberty die naar links kijk en een kroontje draagt waarop het woord ‘’LIBERTY’, of terwijl vrijheid staat geschreven. Boven de afbeelding staan 13 sterren die de oorspronkelijke staten van Amerika vertegenwoordigen.

De achterzijde van de munt toont een afbeelding van een adelaar met een olijftak in de ene klauw en pijlen in de andere klauw. Boven de adelaar is staat de tekst: In god we trust. Op de buitenomtrek boven de adelaar staat de tekst ‘’UNITED STATES OF AMERICA’’ geschreven. Net onder de adelaar staat ‘’FIVE D.’’ geschreven, dit is de nominale waarde van de munt.

Specificaties

Specificaties
Biedgarantie: 90% van de actuele goudprijs
Land van herkomst: Verenigde Staten
Materiaal: Goud