Zoeken
Gouden 5 dollar half Indian Head munt Gouden 5 dollar half Indian Head munt

Gouden 5 dollar half Indian Head munt

7 gram


Onze biedprijs: € 450,00
Deze munt bestaat voor 90% uit puur goud. Dit staat gelijk aan een netto goudwaarde van 7,52 gram. De afbeelding hiernaast is als voorbeeld. Er zijn meerdere jaartallen van deze munt. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op.
  • Gegarandeerde afname Gegarandeerde afname
  • Veilig en betrouwbaar Veilig en betrouwbaar
  • Binnen 48 uur uitbetaald Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens

De 5 dollar Half Indian Head komt uit Amerika en is in 1908 tot 1929 geslagen. Deze munt weegt 8.3590 gram en heeft een diameter van 21.6 mm. De munt is geslagen in 90% puur goud, dit staat gelijk aan 21,6 karaat. De munt is in Amerika een wettig betaalmiddel.

Geschiedenis 5 Dollar Indian Head uit Amerika

De United States Indian Head $5 munt is ontstaan nadat President Roosevelt Augustus Sian-Gaudens de opdracht gaf om nieuwe munten te ontwerpen. De beeldhouwer heeft vervolgens twee verschillende ontwerpen laten maken: de 'Double Eagle' en de 'Indian Head'. De 5 dollar Indian head wordt ook wel de 'Golden Eagle' genoemd.

Ontwerp munt

De munten van voor 1908 (en enkele exemplaren die in dit jaartal geslagen zijn) hebben geen: ''In God We Trust'' motto op de linkerkeerzijde. De munten die daarna geslagen werden, hebben dit wel.

De voorzijde is voorzien van een permanente adelaar op een bos van pijlen, links ervan heeft de adelaar een olijftak in zijn klauwen. Boven de vogel staan de woorden: ''Unites States Of America''. Rechts van de adelaar staan de woorden: ''e pluribus unum'', dit betekend: ''uit velen een". Onder de vogel is de nominale waarde van de munt ''5 dollar'' zichtbaar.

De keerzijde is voorzien van het hoofd van een Indiaan, de man draagt een hoofdtooi naar links. In de hoofdtooi staat het woord ''Liberty''. Op dezelfde zijde staat ook het jaartal waarin de munt is geslagen. De dertien sterren die om de indiaan heen staan vertegenwoordigen volgens verschillende bronnen de dertien staten van de United States.


Specificaties

Biedgarantie: 90% van de actuele goudprijs
Land van herkomst: Verenigde Staten
Materiaal: Goud
Gehalte: 90%
Leverancier: US Mint


Verkoop uw Gouden 5 dollar half Indian Head munt in 4 simpele stappen

Selecteer uw producten 1. Verkoop uw product U kunt de Gouden 5 dollar half Indian Head munt toevoegen aan uw verkoopmand door op de ‘Verkoop dit product’ te klikken
Kies afwikkelmethode 2. Kies afwikkelmethode Kies uit zelf afleveren, verzekerd versturen per post of het laten ophalen
Wij taxeren en controleren 3. Wij taxeren en controleren Uw Gouden 5 dollar half Indian Head munt wordt getoetst en gecontroleerd op gewicht en echtheid
Uitbetaling binnen 24 uur 4. Uitbetaling binnen 24 uur We betalen het bedrag doorgaans binnen 24 uur na controle. Per bank, of contant
  • Vinkje Klantenbeoordeling: 9,8 / 10