Toggle Nav

Gouden munt florin 4 gulden

Onze biedprijs: € 145,50

De gouden Florin heeft een gewicht van 3,23 gram en is geslagen in 90% puur goud. Het netto goudgewicht van de munt is 2,90 gram. Onze biedprijs is gebaseerd op het netto goudgewicht van de munt.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens Gouden munt florin 4 gulden

De gouden Florin munt kom oorspronkelijk uit Duitsland en werd in de 19e in Oostenrijk als de officiële munt beschouwd. De Florin munt staat ook bekend als gulden of goudgulden. Florin munten werden als sinds 14e eeuw geslagen. De diameter van de Florin munt is 19 mm, met een netto goudgewicht van 2,90 gram. Het totaalgewicht van de munt is 3,23 gram. De gouden Florin als officiële munteenheid kwam tot z’n eind aangezien Oostenrijk overstapte op de kroon als betaalmiddel.

Ontwerp gouden 4 Florin

Op de voorzijde van de goudenFlorin munt is het wapen van Oostenrijk te zien. Er is een dubbelkoppige adelaar en een Rudolfkroon te zien. De linker adelaar is met een zwaard te zien en de rechter met een keizerlijke bol.

Op de achterzijde van de Florin munt is de keizer Franz Joseph I te zien. De keizer is te zien met een lauwerkrans op zijn hoofd. Ter detail is deze met een lint vastgebonden.

Specificaties

Specificaties
Biedgarantie: 90% van de actuele goudprijs
Land van herkomst: Oostenrijk
Materiaal: Goud
Gehalte: 90%