Toggle Nav

Gouden munt florin 8 gulden

Onze biedprijs: € 307,50

De gouden Florin heeft een gewicht van 6,45 gram en is geslagen in 90% puur goud. Het netto goudgewicht van de munt is 5,81 gram. Onze biedprijs is gebaseerd op het netto goudgewicht van de munt.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens Gouden munt florin 8 gulden

8 Florin munt

De gouden Florin munt staat ook wel bekend als gulden of goudgulden. De munt komt oorspronkelijk uit Duitsland maar diende als officiële munteenheid in Oostenrijk. Dit was sinds de 19e eeuw het geval. Het is echter zo dat de Florin munt al sinds de 14e eeuw werd geslagen. Met de komst van de kroon kwam er een eind aan de Florin als officiële munt in Oostenrijk. Dit gebeurde in 1892. De gouden Florin heeft een gewicht van 6,45 gram en is geslagen in 90% puur goud. Hiermee bestaat de munt uit 5,81 gram puur goud.

Ontwerp gouden Florin munt

Op de voorzijde van de Florin munt is het wapen van Oostenrijk afgebeeld. Het wapen toont een tweekoppige adelaar met daarboven een Rudolfkroon. De linker adelaar houdt een zwaard in zijn klauw en de rechter adelaar een keizerlijke bol.

Op de achterzijde van de Florin munt is de keizer Franz Joseph I afgebeeld. Hij is te zien met een lauwerkrans op zijn hoofd die doormiddel van een lint is vastgebonden.

Specificaties

Specificaties
Biedgarantie: 90% van de actuele goudprijs
Land van herkomst: Oostenrijk
Materiaal: Goud
Gehalte: 90%