Toggle Nav

Gouden dukaat

Onze biedprijs: € 190,50
Gouden dukaat. Deze penning bestaat uit 23,6 karaat en weegt 3,494 gram. In deze dukaat zit 3,4 gram fijn goud.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens Gouden dukaat

Gouden dukaten werden geslagen vanaf 1586 tot 1808. Daarna bleven deze munten in gebruik als handelsmunt. Op de voorzijde is een ridder met zwaard en pijlen afgebeeld. Op de achterzijde is een tekst afgebeeld. Gouden dukaten bestaan in diverse jaargangen. Sinds 1985 worden de gouden dukaten jaarlijks uitgegeven. Wij bieden een vaste prijs, afhankelijk van de huidige goudkoers, ongeacht het jaartal.

De gouden dukaat weegt 3,49 gram. Deze munt is geslagen in een relatief hoog gehalte goud van 98.3%. Destijds kwam de nominale waarde van een gouden dukaat overeen met ongeveer 5,- en vandaar dat het gewicht en gehalte vergelijkbaar is aan de gouden vijfjes. De gouden dukaat is echter geen wettig betaalmiddel in die zin dat het over geen nominale waarde beschikt.

Gouden dukaten werden in meerdere provincies geslagen in de periode tot 1808. Daarna is de munt in gebruik gebleven als handelsmunt. De munten werden geslagen door de Rijks Munt in Utrecht en later ook in Brussel. Voor de waarde van de gouden dukaat is het niet relevant wat het jaartal is of wat de conditie is. De munten zijn meestal afkomstig uit verzamelingen en vaak per stuk verpakt in een etui of een andere verpakking. Het maakt voor de waarde van de munt tevens niet uit of u nog beschikt over het certificaat van echtheid wat meegeleverd wordt met de gouden dukaat.

Specificaties

Specificaties
Biedgarantie: 95% van de actuele goudprijs
Land van herkomst: Nederland
Materiaal: Goud
Gehalte: .983