Toggle Nav

Zilveren rijksdaalders (voor 1943)

Onze biedprijs: € 11,95
Deze zilveren rijksdaalders bevatten 72% zilver en wegen 25 gram per stuk.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens Zilveren rijksdaalders (voor 1943)

De zilveren rijksdaalders van de periode voor 1943 zijn geslagen in 72% zilver. Deze munten wegen 25 gram bruto, waarvan 18 gram zilver. Dit is gelijk aan het zilveren tientje van 1970 en 1973. Op de voorzijde van de munt is een beeltenis weergegeven van Koningin Wilhelmina en op de achterzijde is een afbeelding van het Nederlandse wapen zichtbaar. Deze zilveren rijksdaalder bevat net de guldens uit deze periode 72% zilver en wij verhandelen deze munten voor de zilverwaarde.

Bij de zilveren Rijksdaalders van voor de oorlog is de conditie van de munten niet altijd even goed, mede doordat dit oudere munten zijn die destijds ook als wettig betaalmiddel in omloop zijn geweest. Bij de inkoop van deze munten maken wij geen onderscheid in de biedprijs bij munten die in slechtere conditie zijn, de munten worden namelijk verhandeld specifiek om de zilverwaarde.

Tussen 1959 en 1966 zijn de zilveren Rijksdaalders opnieuw uitgegeven, maar dit keer met een lager gewicht zilver. Zilveren Rijksdaalder van 1959 - 1966 kopen wij ook in. Door het lagere zilvergewicht ontvangt u daarvoor echter een lager bedrag.

Specificaties

Specificaties
Biedgarantie: 95% van de actuele zilverprijs
Land van herkomst: Nederland
Materiaal: Zilver
Gehalte: 72%
Gewicht: 25 gram