Toggle Nav

Franklin Mint set Rembrandt in zilver penningen

Onze biedprijs: € 1.925,00
Deze collectie van de Franklin Mint bestaat uit 50 penningen. De penningen zijn geslagen in 92,5% zilver en wegen 64,8 gram per stuk.

Gegarandeerde afname

Gegarandeerde afname

Beste biedprijs van Nederland

Beste biedprijs van Nederland

Binnen 48 uur uitbetaald

Binnen 48 uur uitbetaald

Gegevens Franklin Mint set Rembrandt in zilver penningen

Collectie van 50 zilveren penningen in proof kwaliteit, uitgegeven in 1974 door de Franklin Mint. Op elke penning is een meesterwerk van Rembrandt gegraveerd, waarbij op de achterkant de naam van het meesterwerk is weergegeven. Elke penning heeft een diameter van 51 mm, dikte van 4 mm en weegt tenminste 64,8 gram. Deze zilveren munten zijn geslagen in het 1e gehalte zilver, te weten 92.5% zilver.

De collectie penningen is opgeborgen in een mahonie houten kist met 5 schuifladen.
Afmetingen kist (lxbxh), 45 x 30 x 23 cm.

Deze set is in totaal goed voor +/- 3 kilo .999 zilver.
Totaalgewicht van alle penningen: 3300 gram.

Doorgaans is er een certificaat van echtheid inbegrepen bij deze set. Het eventuele ontbreken van een certificaat van echtheid zal geen gevolgen hebben voor de hoogte van de biedprijs zoals wij die hanteren. Daarnaast zijn er doorgaans een 50-tal documenten bij de set aanwezig, waarbij de achtergrond wordt beschreven van de penningen. Ook als deze documentatie niet aanwezig is heeft dat geen nadelig gevolg voor de hoogte van ons bod. Wij bepalen de exacte hoogte van ons bod aan de hand van de huidige zilverprijs en de conditie van de penningen en de houten kist. De vermelde biedprijs is gebaseerd op een complete set in goede conditie.
Specificaties

Specificaties
Land van herkomst: Verenigde Staten
Materiaal: Zilver
Gehalte: .925