• € 0,00

Marktleider in edelmetalen. Zeker, Veilig en Snel.

Vragen? Bel:+31 (0)35 20 31 381

Zilveren guldens (1954-1967)

Zilveren guldens

Meer afbeeldingen

  • Zilveren guldens
Zilveren guldens uit de periode 1954-1967 zijn geslagen in 6,5 gram en bevatten 72% zilver. Wij kopen uw guldens in tegen de beste prijs van Nederland.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 1,98
  • Gegarandeerde afnameGegarandeerde afname
  • Beste biedprijs van NederlandBeste biedprijs van Nederland
  • Binnen 48 uur betaaldBinnen 48 uur uitbetaald
Onze actuele biedprijs:
€ 1,98
Onze actuele biedprijs:
€ 1,98

Extra informatie

Biedgarantie 92% van de actuele zilverprijs
Land van herkomst Nederland
Materiaal Zilver
Gehalte 72,0%
Gewicht 6.5 gram

Details

De Nederlandse Gulden was al sinds de Middeleeuwen in Nederland in roulatie en werd gebruikt als wettig betaalmiddel tot januari 2002. In 2002 werd de gulden vervangen de de Euro. De waarde van de gulden kwam overeen met EUR 0,45 per gulden. Opvallend is dat de zilverwaarde van de zilveren guldens inmiddels veel hoger is.

De Nederlandse Guldens zijn allen geslagen in 72% zilver. Deze munten worden tegenwoordig voor de zilverwaarde verhandeld doordat deze waarde hoger ligt dan de nominale waarde. Zilveren guldens (1954-1967) wegen 6,5 gram per stuk en zijn geslagen in 72% zilver. Elke gulden bevat dus 4,68 gram puur zilver. Op de voorzijde van deze guldens is een beeltenis weergegeven van Koningin Juliana en op de achterzijde is het wapen van Nederland weergegeven. De conditie van deze munten speelt verder geen rol, de zilveren guldens worden verhandeld om de zilverwaarde.

Let op! In 1967 zijn er ook guldens uitgegeven in nikkel. Deze munten vertegenwoordigen geen waarde. Wilt u zeker zijn dat u zilveren gulden heeft, dan kunt u met een magneet dit controleren. Nikkelen guldens zullen aan de magneet blijven hangen terwijl zilver niet zal reageren op de magneet. Wij testen bij de inkoop van de zilveren guldens dan ook aan de hand van een magneet of er geen nikkelen varianten tussen zitten. Het aantal munten wordt door ons vastgesteld aan de hand van het gewicht waarbij we de munten wegen met een nauwkeurige en geijkte weegschaal.

  • Gegarandeerde dealDeal gegarandeerd
  • Hoogste biedgarantieHoogste biedgarantie