• € 0,00

Marktleider in edelmetalen. Zeker, Veilig en Snel.

Vragen? Bel:+31 (0)35 20 31 381

Trustpilot

Gouden Tientje

Gouden Tientjes

Meer afbeeldingen

Gouden Tientjes bevatten 6,048 gram puur goud. De Gouden Tientjes zijn in verschillende jaartallen beschikbaar en per stuk te koop. De Gouden Munten zijn afkomstig uit Nederland en vormen wellicht één van de mooiste gouden munten die uit Nederland afkomstig zijn.


Beschikbaarheid: In voorraad

€ 207,00
  • Gegarandeerde afnameGegarandeerde afname
  • Beste biedprijs van NederlandBeste biedprijs van Nederland
  • Binnen 48 uur betaaldBinnen 48 uur uitbetaald
Onze actuele biedprijs:
€ 207,00
Onze actuele biedprijs:
€ 207,00

Extra informatie

Biedgarantie 95% van de actuele goudprijs
Land van herkomst Nederland
Materiaal Goud
Gehalte 90%
Gewicht 6.72 gram

Details

Gouden Tientjes worden tegenwoordig verhandeld voor de goudwaarde. Toen de gouden Tien Gulden stukken werden geslagen dienden deze munten als wettig betaalmiddel. De waarde van de Nederlandse gulden was gebaseerd op een goudstandaard. Nadat deze munten niet langer als betaalmiddel werden gebruikt, speelde er gedurende een lange periode verzamelwaarde mee bij de waarde van deze muntstukken. Doordat de goudprijs inmiddels dusdanig ver is gestegen, is deze verzamelwaarde echter niet meer van toepassing. De gouden tientjes worden tegenwoordig verhandeld voor de goudwaarde, waar nog slechts enkele jaartallen verzamelwaarde dragen aangezien het dan om een jaar gaat waarin bijzonder weinig tientjes geslagen zijn. Zo zijn er slechts 61 gouden tientjes geslagen in het jaar 1892.

Gouden tientje verkopen

U kunt via onze website uw gouden tientje verkopen. Het is mogelijk om de gouden tientjes per post te versturen (aangetekend) of op te laten halen door Mikropakket. Daarnaast is het mogelijk om uw munten in te leveren bij ons op kantoor te Baarn. Gelieve er rekening mee te houden dat we werken met een minimumorderbedrag van EUR 500,00.

Als u uw gouden tientje verkoopt kunt u op onze website zien welke prijs u hiervoor ontvangt. Wij bieden altijd een prijs gebaseerd op de meest actuele goudprijs. De waarde van het gouden tientje is dus gekoppeld aan de wereldgoudprijs en we houden geen rekening met eventuele verzamelwaarde. Ook als uw gouden tientje niet in goede conditie is kunnen we deze inkopen tegen dezelfde prijs. Gouden tientjes in hangertjes kunnen we niet direct taxeren aangezien de munt eerst uit het hangertje verwijderd moet worden om het gewicht te kunnen controleren.

Elk gouden tientje bevat 6,048 gram goud. Het gewicht van het gouden tientje is 6,72 gram. Valse gouden tientjes zijn in omloop en deze munten wegen doorgaans een stuk minder. Met een nauwkeurige weegschaal (tenminste 2 decimalen) is dit eenvoudig vast te stellen.