Toggle Nav

Amerikaanse gouden munten

 

 

Amerikaanse munten verkopen

Inkoop Edelmetaal kan ook uw Amerikaanse gouden munten kopen. In Amerika zijn een groot aantal gouden munten uitgegeven, waaronder de St. Gaudens en de Liberty Dollars. In sommige gevallen, afhankelijk van de conditie van de munten en de jaargangen, kunnen wij voor dit soort gouden munten een prijs uitbetalen die aanzienlijk hoger ligt dan enkel de goudwaarde.

Deze munten worden per stuk getaxeerd en dit soort munten kunnen niet via onze website ter verkoop worden aangeboden. Wilt u dit soort Amerikaanse munten aan ons verkopen? Neem dan telefonisch contact op om een taxatie aan te vragen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 035 20 31 381.

Bekende gouden munten

Bekende Amerikaanse gouden munten uit de negentiende en vroege twintigste eeuw zijn onder andere de S aint-Gaudens Eagle en Double Eagle coupures ($ 10 en $ 20 goudstukken), plus andere ontwerpen waaronder de Native American "Indian", Lady Liberty, en diverse versies van de American Eagle. Naast gewone edities zijn hier ook vaak graded coins in geslagen, in PROOF kwaliteit en/of in beperkte oplage.

Vanaf de jaren 1850 is er veel goud gedolven in Californie en elders in het westen van Amerika. De munten die toen zijn geslagen, zijn in grote oplage op de markt gebracht, waardoor het nu relatief goedkoop is om dit soort munten te kopen. Echte meerwaarde speelt dan ook vooral bij de munten van zeldzame jaargangen en/of in zeer goede conditie.